294
|

Φίλης: Να παραιτηθεί ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 12:39

Φίλης: Να παραιτηθεί ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 12:39

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι εντάσεις που αυτή προκαλεί, έδωσαν την ευκαιρία για να βγουν στην επιφάνεια παλιές αντιπαραθέσεις. Ετσι ο Νίκος Φίλης, που ποτέ δεν χώνεψε τον τρόπο που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση το φθινόπωρο του 2016 κατ’ απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Πάνου Καμμένου, ζητά τώρα αυτός την παραίτηση του υπουργού Αμυνας.

«Οταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Καμμένου τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα.

«Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του Σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας» είπε ο κ. Φίλης για να συμπληρώσει, αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ: «Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. «Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το Σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροκομματικά παιχνίδια. «Αν ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του», τόνισε χαρακτηριστικά

Οσον αφορά στα σχόλια του Βασίλη Λεβέντη που ζήτησε παραίτηση του ΠτΔ, ο κ. Φίλης ήταν αφοπλιστικός: «Δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...