210
Ενα από τα δύο κτίρια του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα |

ΕΔΟΕΑΠ: Η κυβέρνηση στηρίζει λύσεις, αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 20:23
Ενα από τα δύο κτίρια του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα
|

ΕΔΟΕΑΠ: Η κυβέρνηση στηρίζει λύσεις, αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 20:23

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα καλωσόριζε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία κατατείνει στη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ», (του Ταμείου Περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο) ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς για το θέμα βιωσιμότητα τους Ταμείου, πετώντας το μπαλάκι στους εργοδότες.

Ο γγ της ΕΣΗΕΑ Στ. Καπάκος υπογράμμισε ότι «το θέμα της διαφημιστικής αγοράς είναι πολύ σημαντικό για το δημοσιογραφικό χώρο» και επεσήμανε ότι γι΄ αυτό η ΕΣΗΕΑ στηρίζει την προσπάθεια να γίνει πιο διαφανής και λειτουργική αυτή η διαδικασία. Ενημέρωσε, επίσης, τους βουλευτές και μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι οι διαπραγματεύσεις των Ενώσεων Συντακτών με τους εργοδότες είναι σε «πολύ κρίσιμη φάση» για το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων.

«Είμαστε σε διαπραγμάτευση για το ποσοστό εισφοράς που θα πληρώνουν οι εργοδότες και γι΄ αυτό θα βοηθούσε η μη αύξηση του φόρου τηλεόρασης, αυτή τη στιγμή, εφόσον βέβαια οι εργοδότες δεσμευτούν ότι θα βοηθήσουν να επιλυθεί το πρόβλημα των κονδυλίων που απαιτούνται για τη στήριξη και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ», είπε ο γγ της ΕΣΗΕΑ και προσέθεσε: «Εμείς ζητάμε 5% επί του τζίρου, οι εργοδότες προσφέρουν 4%, θέτοντας ως όρο τη μη αύξηση της φορολογικής δαπάνης. Σας ενημερώνω ότι το Ταμείο είναι υπό κατάρρευση και αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα δεν υπάρχει αύριο. Είμαστε σε καλές διαπραγματεύσεις για να εντάξουμε τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...