190
. | twitter

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος μουσουλμάνων στο Νιούκαστλ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 13:44
. | twitter

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος μουσουλμάνων στο Νιούκαστλ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 13:44

Συναγερμός και πάλι στη Βρετανία. Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος που γιόρταζε κοντά σε τέμενος στο Νιούκαστλ, το τέλος του Ραμαζανιού, της μεγάλης γιορτής που έληξε το Σάββατο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί πέντε άτομα, ενώ σύμφωνα με τις ενδείξεις, χωρίς επιβεβαίωση όμως, πρόκειται περί τροχαίου περιστατικού. Οι περισσότερες αναφορές τα social media από αυτόπτες μάρτυρες είναι ότι «δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα».

Σύμφωνα με τον «Guardian», η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη μιας 42χρονης γυναίκας, αφρικανικής καταγωγής, η οποία φέρεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, ωστόσο, αποκλείεται προς το παρόν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν το Ιντ, που είναι η μουσουλμανική γιορτή, μετά το τέλος του ιερού μήνα. Οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο αθλητικό κέντρο, κοντά στο τέμενος ενώ μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται και δύο παιδιά.

«Σήμερα περίπου στις 09:14 9 (ώρα Βρετανίας) αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ένα όχημα παρέσυρε περαστικούς έξω από το αθλητικό κέντρο (Westgate Sports Centre) στο Νιούκαστλ. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ την ώρα αυτή, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την τρομοκρατία», σημείωνε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...