632
Ο Αλ. Τσίπρας καταφθάνει στο Κέντρo Υγείας Αστικού Τύπου του Ευόσμου. | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Τσίπρας πήγε στον Εύοσμο και έγινε… ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 13:43
Ο Αλ. Τσίπρας καταφθάνει στο Κέντρo Υγείας Αστικού Τύπου του Ευόσμου.
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Τσίπρας πήγε στον Εύοσμο και έγινε… ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2017, 13:43

O Αλέξης Τσίπρας έπαιζε κατά κάποιον τρόπο «εντός έδρας». Στον Ευοσμο πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη πυκνότητα Παοκτσήδων ανά τετραγωνικό μέτρο και από την Τούμπα. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μόλις την περασμένη Δευτέρα χαρακτηρίσει «πέτσινο» το γκολ του ΠΑΟΚ στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ετσι, κατά την επίσκεψή του στην λαϊκή περιοχή της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη προκειμένου να παρουσιάσει την ίδρυση Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, ο Πρωθυπουργός φρόντισε να επιτεθεί στη ΝΔ και στον (μη Παοκτσή) πρόεδρό της.

«Τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο το Κέντρο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σε μια εμφανή και έξυπνη απόπειρα να κερδίσει το ακροατήριό του. Διότι μετά, ο Πρωθυπουργός (που στην Αθήνα κοιμάται ως Παναθηναϊκός, αλλά στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι ξυπνά Παοκτσής) έπρεπε να περάσει στο κοινό το αφήγημά του, να κάνει να ξεχαστούν οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, τα 140 προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου (που αυτός το αποκαλεί συμφωνία με τους δανειστές), να τους μιλήσει για το «νέο ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνησή του.

Ηταν μια δεύτερη φιέστα κυβερνητικού έργου μετά τα χθεσινά στο υπουργείο Παιδείας.

Παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και ενθουσιασμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός συνέκρινε την ίδρυση των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου με τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε φτιάξει στη δεκαετία του ’80 ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.

21_01_20170510_kt_8609_copy_sooc1494408320
Ο Αλ. Τσίπρας γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον Μάρκο Μπόλαρη (SOOC)

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μια επαναστατική κίνηση στον χώρο της υγείας με εμβληματική σημασία που αλλάζει τον χάρτη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

«Οταν ο κόσμος ακούει μεταρρυθμίσεις σκιάζεται αντί να αναθαρρεί», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Επανέλαβε βεβαίως και την εξαγγελία του ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν δημιουργηθεί 239 τέτοιου είδους κέντρα στα οποία θα προληφθούν 3.000 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές.

21_11_20170510_kt_8694_copy_sooc1494408374
Ο Αλ. Τσίπρας με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας στον Εύοσμο. Το δικό του ΕΣΥ (SOOC)

«Οι μονάδες αυτές θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Γίνονται σήμερα παρά το γεγονός ότι κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας να παίζει το χαρτί της αντιπαράθεσης με το «παλιό πολιτικό σύστημα». Βέβαια και αυτός προσλήψεις υπόσχεται. Τέλος πάντων.

Μετά, για τη διαπραγμάτευση, είπε ότι «λειτουργούμε και κυβερνάμε με το πιστόλι στον κρόταφο και με τρικλοποδιές αλλά παρά τις τρικλοποδιές πιάνουμε το στόχο μας. Δίνουμε μάχη όχι μόνο με τους έξω αλλά και το βαθύ σύστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα που ήταν βαθιά ριζωμένο» πρόσθεσε.

Στην ίδια ομιλία, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να καλύψει και πλήρως τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις χειρουργικές επεμβάσεις έκανε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Ζακύνθου. «Δεν επιτρέπουν τα χειρουργεία εκείνοι που ζητούν να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ακόμα όμως και τα συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ δεν βοήθησαν τον Πρωθυπουργό να αποφύγει την γκρίνια των πολιτών. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι Κυπελλούχος αλλά δεν γιατρεύει. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν καρκινοπαθή συνταξιούχο που τον ρώτησε πώς θα ζήσει με σύνταξη 652 ευρώ και έξοδα 500 ευρώ. «Παίρνω σύνταξη 652 ευρώ και πρέπει να πληρώσω ΕΝΦΙΑ και εφορία, πώς θα ζήσω;» τον ρώτησε.

tsipras2

Ο Πρωθυπουργός είπε να τον ρωτήσει πότε έγιναν οι μειώσεις. «Οι μειώσεις έγιναν επί Νέας Δημοκρατίας» του απάντησε για να συμπληρώσει: «Από σας είδα μόνο πέντε ευρώ». Και τότε ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Να τα λέμε και αυτά, παραλάβαμε ένα διαλυμένο σπίτι». Oχι ότι του έλυσε το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...