310
Περίοικοι έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος | REUTERS/Emmanuel Herman

Πώς να το αντέξεις; 29 παιδάκια νεκρά σε τροχαίο στην Τανζανία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 22:06
Περίοικοι έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος
|REUTERS/Emmanuel Herman

Πώς να το αντέξεις; 29 παιδάκια νεκρά σε τροχαίο στην Τανζανία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2017, 22:06

To θέαμα εφιαλτικό. Δεν το χωράει ο νους σου. Διότι, τον νεκρό ενήλικα τον αντέχεις, με δυσκολία αλλά τον αντέχεις, έχεις εξοικειωθεί. Πώς όμως αντικρύζεις τα άψυχα κορμάκια μικρών παιδιών; Με τις σχολικές ποδιές τους να κείτονται νεκρά δίπλα δίπλα το ένα στο άλλο πάνω στο χώμα; Αυτές είναι οι σκέψεις που μπορεί να κάνει κανείς για αυτό το δυστύχημα στη μακρινή Τανζανία, στην Αφρική:

Τουλάχιστον 29 μαθητές και μαθήτριες, παιδιάκια δημοτικού σχολείου, δύο δάσκαλοι και ο οδηγός ενός λεωφορείου βρήκαν τραγικό θάνατο στην Τανζανία όταν το όχημά τους ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα ποτάμι στη βόρεια Τανζανία, σύμφωνα με την αστυνομία και τον διευθυντή του σχολείου.

«Το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κατέβαινε έναν απότομο λόφο υπό βροχή», δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας της Αρούσα, Τσαρλς Μκούμπο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Διερευνούμε το συμβάν για να προσδιορίσουμε αν προκλήθηκε από μηχανική βλάβη ή από ανθρώπινο λάθος του οδηγού».

ATTENTION EDITORS - VISUALS COVERAGE OF SCENES OF DEATH OR INJURY Tourists and residents gather at the scene of an accident that killed schoolchildren, teachers and a minibus driver at the Rhota village along the Arusha-Karatu highway in Tanzania's northern tourist region of Arusha, May 6, 2017. REUTERS/Emmanuel Herman TEMPLATE OUT
Πώς μπορείς να αντέξεις ένα τέτοιο θέαμα; (REUTERS/Emmanuel Herman)

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, που σημειώθηκε γύρω στις 9:30 π.μ. του Σαββάτου στην πόλη Καράτου, ήταν μαθητές της έβδομης τάξης, ηλικίας 12 και 13 ετών, του δημοτικού σχολείου Λάκι Βίνσεντ που είχαν ξεκινήσει για να επισκεφθούν ένα άλλο σχολείο, είπε ο Μκούμπο.

«Χάσαμε 29 παιδιά και δύο μέλη του προσωπικού μας και σκοτώθηκε επίσης ο οδηγός», δήλωσε ο Ίνοσεντ Μούσι, διευθυντής του σχολείου.

Οι μαθητές που σκοτώθηκαν είναι 12 αγόρια και 17 κορίτσια, διευκρίνισε.

Πολλά άλλα παιδιά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος Τζον Μαγκουφούλι χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του το δυστύχημα «εθνική τραγωδία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...