331
Ατομικά γλυκάκια με καρύδα, πανεύκολα και πεντανόστιμα | Χρυσαυγή Μπόμπολα

Κεκάκια ινδοκάρυδου και το μίξερ παίρνει… φωτιά

Χρυσαυγή Μπόμπολα 22 Μαρτίου 2018, 12:22
Ατομικά γλυκάκια με καρύδα, πανεύκολα και πεντανόστιμα
|Χρυσαυγή Μπόμπολα

Κεκάκια ινδοκάρυδου και το μίξερ παίρνει… φωτιά

Χρυσαυγή Μπόμπολα 22 Μαρτίου 2018, 12:22

Το Δημοτικό σχολείο της Νεφέλης δεν έχει κυλικείο. Τι χαρά! Έχω έξι ολόκληρα χρόνια περιθώριο πριν το παιδί μου αρχίσει να τρέφεται με σκουπίδια. Γιούχουυυυ!

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Η μητέρα μου με φρόντιζε ως κόρη οφθαλμού μέχρι το γυμνάσιο. Δεν έτρωγα καθόλου ετοιματζίδικα και ανθυγιεινά. Το αποτέλεσμα,όμως, ήταν αντίθετο από αυτό που προσδοκούσε, όπως συνήθως συμβαίνει. Τρελό στερητικό σύνδρομο. που βγήκε στην επιφάνεια μόλις άρχισα να παίρνω χαρτζιλίκι και είχα σιγά σιγά τον έλεγχο του εαυτού μου.

Οι λουκανικόπιτες με Coca Cola αγοράζονταν δύο – δύο από το κυλικείο του Γυμνασίου. Οι σοκολάτες, τα κρουασάν, τα πατατάκια και ότι συσκευασμένο μπορούσε να μεταφερθεί, κρύβονταν μέσα στη σχολική τσάντα, για να τα φάω με την ησυχία μου στο σπίτι μέσα στο μπάνιο, με τις βρύσες να τρέχουν για να μην ακούγονται τα χρατς χρουτς της συσκευασίας.

Τα έξι χρόνια του Γυμνασίου και του Λυκείου είχα γίνει εξπέρ στις παράνομες μεταφορές τροφίμων μέσα στο σπίτι σαν ένα junk-food-μυρμήγκι. Και για να είμαι ειλικρινής, το σύνδρομο της κρυφής αποθήκευσης φαγητού δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα…

Παρόλα αυτά, αν βάλω την καταπίεση που είχα υποστεί στην άκρη, αναγνωρίζω τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και έτσι προσπαθώ να ταΐζω κι εγώ τα παιδιά μου. Αφού ότι σου «εγγράφουν» οι γονείς, το κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή.

Βάλε τώρα την αγάπη μου για τη μαγειρική, βάλε το ότι δεν δίνω συσκευασμένα να παίρνει η Νεφέλη στο σχολείο, βάλε και το ότι θέλω να μην βαριέται και να παίρνει κάθε μέρα άλλο κολατσιό, καταλαβαίνετε τι εργοστάσιο παραγωγής φαγητών έχω στήσει μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.

Το μίξερ δουλεύει πυρετωδώς, ο φούρνος ψήνει τη μία λαμαρίνα πίσω από την άλλη και τελικά τα τρώω όλα εγώ… Γιατί πόσα χαλουμοπιτάκια να φάει ένα παιδί στο σχολείο, πόσα κομμάτια κέικ και πόσα τυροπιτάκια; Φτιάχνω, τρώω, βάζω και στην κατάψυξη για να έχω να της τα εναλλάσσω μέσα στην εβδομάδα.

Στις 11:30 προχθές το βράδυ, λοιπόν, έφτιαχνα κεκάκια με ινδοκάρυδο. Η μουρλή με το μίξερ ξαναχτύπησε θα λένε στην πολυκατοικία…

Δείτε τη συνταγή εδώ