347
Τσίπρας: επιθετικός και το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή | SOOC

Υπαινίχθηκε «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 21:16
Τσίπρας: επιθετικός και το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή
|SOOC

Υπαινίχθηκε «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 21:16

Ηταν η κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή, αλλά μάλλον πρέπει να προταθεί επειδή αποκαλύπτει το «πνεύμα» του λόγου του – λόγος άκρως επιθετικός, με καμουφλάζ πραότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κρυφή ατζέντα που δεν την παρουσιάζει: «Καταψηφίζουμε και ανησυχούμε για ό,τι δεν ειπώθηκε σε αυτήν την αίθουσα» είπε – και απήλθε.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη «μεταστροφή της κυβέρνησης στο ήπιο κλίμα», ωστόσο το έκανε υποκριτικά. Απλώς ειρωνεύτηκε. Ετσι επέλεξε να εκφράσει χειρότερες μεμψιμοιρίες και γκρίνιες από εκείνες του περασμένου Σαββάτου, αλλά και ένα κάποιο «σκληρό ύφος» για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όταν εκείνη ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση (μαζί με τους ΑΝΕΛ και Σία).

«Ψεύτες μάς ανεβάζατε, λαϊκιστές μάς κατεβάζατε» ήταν το παράπονό του προς τη νυν κυβερνητική πλευρά. «Αντε να κάνετε την αυτοκριτική σας» που «κάθε φορά που δίναμε μάχες στο εξωτερικό εσείς προεξοφλούσατε την ήττα μας» είπε.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το έργο της δικής του κυβέρνησης και το πώς «καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο νέας πραγματικότητας».

Πώς αλήθεια; «Με δημοσιονομική σταθερότητα» είπε. Το «μαξιλάρι» είναι «το διαβατήριο για τις αγορές, που εμείς το εξασφαλίσαμε».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποτέ της δεν παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια. Και ρώτησε τον πρόεδρό της: «Πιστεύετε πραγματικά ότι θα έχετε διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους δανειστές έπειτα από λίγο καιρό; Θα υπάρχει το αφορολόγητο ή θα το πάτε πιο χαμηλά; Μήπως θα βάλετε χέρι στις συντάξεις; Τι θα κάνετε με τα πλεονάσματα; Θα ακυρώσετε όσα νομοθετήσαμε; Οσα εξαγγείλαμε για το 2020; Θα φέρετε νέα μέτρα λιτότητας ύψους 2,5 με 3 δισ. για το 2020;»

Τα βασικότερα σημεία του λόγου του κ. Τσίπρα ήταν τα παρακάτω.

Περί ΕΝΦΙΑ: «Διατηρείτε τα μέτρα μας, αλλά κάνετε εκπτώσεις 77 ευρώ στο Κερατσίνι και στη μεγάλη περιουσία της Εκάλης 700 ευρώ».

«Μακεδονικό»: «Το χειρότερο όλων ήταν που αγκαλιάσατε τον εθνολαϊκισμό, που γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας και υιοθετήσατε απόψεις που προφανώς δεν πιστεύατε».

Κυβερνητικός στόχος: «Λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους είναι η στρατηγική σας» είπε ο κ. Τσίπρας. Δήλωσε ότι καταψηφίζει και ανησυχεί για όσα δεν ειπώθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...