189
Η Ελένη Ζαρούλια ασπάζεται με πάθος τον σύζυγό της στη Βουλή - τελικά δεν θα εμφανιστεί ξανά στους χώρους του Κοινοβουλίου | INTIMEnews

Χρυσή Αυγή: Ο Τασούλας αλλάζει τον Κανονισμό της Βουλής μετά το «κρούσμα Ζαρούλια»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:54
Η Ελένη Ζαρούλια ασπάζεται με πάθος τον σύζυγό της στη Βουλή - τελικά δεν θα εμφανιστεί ξανά στους χώρους του Κοινοβουλίου
|INTIMEnews

Χρυσή Αυγή: Ο Τασούλας αλλάζει τον Κανονισμό της Βουλής μετά το «κρούσμα Ζαρούλια»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:54

Την αλλαγή των σχετικών προβλέψεων στον Κανονισμό της Βουλής για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων πρώην αρχηγών κοινοβουλευτικών ομάδων, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μετά το ζήτημα που προέκυψε με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου (μαζί στη φωτογραφία κάτω). Διορισμός που τελικά ανακλήθηκε έπειτα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (εδώ).

«Δεν υπάρχει στον Κανονισμό το κώλυμα που υπάρχει στον νόμο για το επιτελικό κράτος ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι σύζυγοι, συμβίοι και συγγενείς α’ και β ‘βαθμού αυτού που τους διορίζει. Υπέθετα ότι υπάρχει, γι’ αυτό και έκανα πάνω από 20 μέρες για να το υπογράψω», δήλωσε σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Τασούλας.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ναι μεν υπάρχει απαγόρευση διορισμού για κάποια πολύ σοβαρά κακουργήματα (π.χ. δωροδοκία, κλοπή, απιστία, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ επανάληψη), αλλά όχι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κάτι που όπως είπε, θα προστεθεί στις προτεινόμενες αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής μαζί με τους περιορισμούς για τους συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...