423
Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ενώ απευθύνεται στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ | INTIMEnews

Χατζηδάκης: «Ντροπή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Είμαστε υπερήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 15:05
Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ενώ απευθύνεται στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: «Ντροπή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Είμαστε υπερήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 15:05

Ξέσπασε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διάσωση της ΔΕΗ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις των νεοπροσληφθέντων στη ΔΕΗ, με τη διαφορά όμως, ότι κάτι αντίστοιχο είχε εφαρμοστεί επί κυβέρνησης Τσίπρα το 2017 για τους εργαζόμενους θυγατρικής της Επιχείρησης.

«Εχω ένα έγγραφο το οποίο γράφει απ’έξω ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Είναι ο Κανονισμός Εργασίας που εγκρίθηκε από το ΔΣ της εταιρείας στις 24.7.2017. Πηγαίνετε στο αρ 24. Θα διαπιστώσετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτό που εμείς σήμερα θεσπίζουμε για όλη την ΔΕΗ. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτά που είπατε προηγουμένως για την ένσταση αντισυνταγματικότητας να πάτε να τα πείτε στην ίδια την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε τι αυτό για το οποίο μας καταγγέλλετε, το κάνατε πράξη εσείς».

«Εσείς κάνατε στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτό που φέρνουμε εμείς σήμερα για όλη την ΔΕΗ. Ποιος ήταν το 2017 κυβέρνηση και υπουργός Εργασίας;» διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Χατζηδάκης, ενώ για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να σώσει την Επιχείρηση από την χρεοκοπία στην οποία την οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω όλοι μας να φανταστούμε τι θα γινόταν αν κάναμε δεκτή την αντισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψηφίσουμε σήμερα το νομοσχέδιο. Εμείς κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να σωθεί η ΔΕΗ. Γιατί αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσουν οι Τράπεζες και μετά θα πέσει η χώρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την προηγουμένη κυβέρνηση ότι χάρισε πάνω από 600.000 πελάτες της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

«Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων της ΔΕΗ! Και μαζί μας είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ δεν είναι πια ό,τι ήταν τη δεκαετία του ’70. Υπόκειται πλέον στον ανταγωνισμό», υπογράμμισε ο υπουργός λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας, η οποία και απερρίφθη κατά πλειοψηφία.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Σωκράτης Φάμελλος, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους προς το Προεδρείο της Βουλής, επειδή δεν δόθηκε ο λόγος «επί προσωπικού» στην πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο υπουργός είπε ανακρίβειες, η μονιμότητα έχει καταργηθεί από το 2012», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος. «Το τερατώδες», εξήγησε, «είναι ότι πάνε με νόμο να καταργήσουν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εμείς στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες καταργήσαμε τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά με διμερή συμφωνία Διοίκησης και εργαζομένων, όχι με νόμο, όπως γίνεται σήμερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...