293
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Μεγάλη Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρδαλιάς: Mε κωδικό 6 στο 13033 οι μετακινήσεις για εστιατόρια και καφέ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 18:39
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Μεγάλη Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρδαλιάς: Mε κωδικό 6 στο 13033 οι μετακινήσεις για εστιατόρια και καφέ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 18:39

Παραμένουν τα SMS μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων (έχει προβλεφθεί για τις 15 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά), όμως από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην ίδια περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Oι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, ιδίως για τη μετάβαση σε καταστήματα εστίασης και την υποχρέωση αποστολής SMS, έρχονται να διαψεύσουν δηλώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών που ως και το πρωί διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου (εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα οποία είναι τα εξής:

  1. Παραμένει έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση. Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.
  2. Από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, το πρωί, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
  3. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Προσοχή: δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.
  4. Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00.

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους σε αυτά», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...