278
Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στέλνει το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό | ΕΡΤ

Χανς Κλούγκε: Λίγη ακόμη υπομονή για να μπει φρένο στην πανδημία

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 19:07
Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στέλνει το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό
|ΕΡΤ

Χανς Κλούγκε: Λίγη ακόμη υπομονή για να μπει φρένο στην πανδημία

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 19:07

Μήνυμα στον ελληνικό λαό απέστειλε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, με το οποίο έκανε έκκληση για υπομονή, τήρηση των μέτρων, αλλά και των κανόνων προσωπικής υγιεινής, μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

«Θα πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για να κρατήσουμε το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού χαμηλά. Είναι μία πρόκληση. Θα πρέπει να προσέχουμε να κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις και να φοράμε τις μάσκες μας. Να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, τους κλειστούς χώρους και τις στενές επαφές. Πρέπει να τα λάβουμε όλα αυτά υπόψη μας, διαφορετικά θα γίνει μεγάλη ζημιά» είπε στο μήνυμά του κατά την τηλε-μεταδιδόμενη συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας.

«Τις επόμενες ημέρες είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα ή θα καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τον κορονοϊό σε αυτό το σημείο», είπε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο ίδιος εξήγησε στους έλληνες πολίτες ότι ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. «Πέρυσι η Ευρώπη ανέφερε ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών. Η Ελλάδα δεν είχε τέτοιες αναφορές, διότι υπάρχει ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμών» .

Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, συνέχισε, ο φόβος αφαιρεί ζωές. «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει προβληματισμός, αλλά τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση, θα είναι ασφαλή».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι χώρες σε συνεργασία με τον ΠΟΥ θα βρουν πολιτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ζήτησε από τους πολίτες «λίγη ακόμη υπομονή, για να μπει φρένο στην πανδημία».

Η ΕΕ έχει σχεδιάσει ένα πλάνο για τον εμβολιασμό. Εχει διασφαλιστεί ότι η παραλαβή θα γίνει δίκαιη και στον ίδιο χρόνο, διαβεβαίωσε.

«Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας. Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους μας φέτος τα Χριστούγεννα, θα είναι να τους προφυλάξουμε και να σώσουμε ζωές», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...