209
Στο προσωπικό έγιναν αμέσως τεστ | Intime

Χαλκιδική: Συναγερμός από 50 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο – Λουκέτο σε μπαρ λόγω συνωστισμού

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 12:33
Στο προσωπικό έγιναν αμέσως τεστ
|Intime

Χαλκιδική: Συναγερμός από 50 κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο – Λουκέτο σε μπαρ λόγω συνωστισμού

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 12:33

Μια υπόθεση παρόμοια με αυτή του εργοστασίου στην Καβάλα ήλθε στο φως στη Χαλκιδική, όπου καταγράφηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο τροφίμων.

Το Open μετέδωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 50 κρούσματα σε εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης ελιάς όπου εργάζονται συνολικά 300 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εργάτριες που κατάγονται από την Αλβανία επέστρεψαν από τις διακοπές τους και εμφάνισαν συμπτώματα. Πήγαν στο κέντρο υγείας Πολύγυρου και εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν θετικές στον ιό.

Μόλις έγινε αυτό γνωστό στην ιδιοκτησία, δόθηκε η εντολή να γίνει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ενώ σταμάτησε κάθε λειτουργία της επιχείρησης.

Η νομική σύμβουλος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο OPEN τη πληροφορία λέγοντας ότι «όλοι είναι όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους. Έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς, δηλαδή τα μέλη των οικογενειών παρ’ όλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία μας».

«Από εκεί και πέρα όμως, όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν αυτές οι δύο κυρίες» επισήμανε.

 

Παράλληλα, επίσης στη Χαλκιδική, σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στην Καλλιθέα επιβλήθηκε αναστολή της λειτουργίας για 15 μέρες και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περισσότεροι πελάτες από όσους ορίζουν τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19.

Τον έλεγχο πραγματοποίησαν αστυνομικοί από το ΑΤ Κασσάνδρας λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...