238
Βρετανικό υποβρύχιο | wikipedia commons

Βρετανικά υποβρύχια έτοιμα να χτυπήσουν με πυραύλους τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 00:11
Βρετανικό υποβρύχιο
|wikipedia commons

Βρετανικά υποβρύχια έτοιμα να χτυπήσουν με πυραύλους τη Συρία

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 00:11

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν έντονα πλέον γύρω από τη Συρία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδαν το βράδυ της Τετάρτης τα βρετανικά ΜΜΕ, υποβρύχια που μεταφέρουν βαλλιστικούς πυραύλους πλέουν ανοιχτά από τις ακτές της Συρίας, έτοιμα να εξαπολύσουν επίθεση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν οι Βρετανοί, η εντολή της Τερέζα Μέι είναι να τεθούν σε άμεση ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλειόταν πυραυλικό χτύπημα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας φερόταν έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, όπως μετέδωσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η Μέι δεν θα ζητούσε προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία και οι εξελίξεις τρέχουν πλέον με κινηματογραφικές ταχύτητες.

Αντίστοιχα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε την ίδια ημέρα ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...