264
O 25χρονος Λίβυος Καΐρι Σάανταλαχ |

Βρετανία: Αυτός είναι ο λίβυος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ρέντινγκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 14:57
O 25χρονος Λίβυος Καΐρι Σάανταλαχ
|

Βρετανία: Αυτός είναι ο λίβυος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ρέντινγκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 14:57

Στη βρετανική λίστα των υπόπτων για σχέσεις με εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ο 25χρονος Λίβυος Καΐρι Σάανταλαχ, που σκότωσε τρία άτομα με μαχαίρι και τραυμάτισε άλλα τρία, σε πάρκο του Ρέντινγκ, το Σάββατο.

Στη λίστα αυτή βρίσκονται 40.000 άνθρωποι, τους οποίους η Σκότλαντ Γιαρντ έχει αναγνωρίσει ως υπόπτους για σχέσεις με το Ισλάμ και τον εξτρεμισμό.

Ο ίδιος φαίνεται πως έφτασε στη Βρετανία το 2012 για τουρισμό, αλλά έμεινε στη χώρα ζητώντας άσυλο υπό τον φόβο ότι θα τον σκότωναν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές που ανέτρεψαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Είχε μάλιστα αναφέρει στις βρετανικές αρχές ότι αν γυρίσει στη Λιβύη, κινδυνεύει η ζωή του επειδή δεν ακολουθούσε την αυστηρή ζωή ενός μουσουλμάνου.

Ωστόσο, ο αδελφός του συλληφθέντος, Μο Σάανταλαχ, έγραψε στο Twitter για τον αδελφό του: «Ο Καΐρι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ρατσιστικές χώρες. Ελευθερία για τον αδελφό μου!».

Εικόνα από τις αστυνομικές έρευνες στο σημείο της επίθεσης – Reuters

Σημειώνεται ότι η Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ενωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε νωρίτερα ότι ο ύποπτος είναι λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Η ίδια πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Philadelphia Inquirer, ένας από τους νεκρούς ήταν ο αμερικανός πολίτης Τζο Ρίτσι-Μπένετ, 39 ετών, ο οποίος ζούσε εδώ και 15 χρόνια στις ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρεσβευτής Γούντι Τζόνσον έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Προς μεγάλη μας θλίψη, σ’ αυτά περιλαμβάνεται ένας αμερικανός πολίτης», έγραψε στο Twitter.

Το πρώτο θύμα ήταν ο Τζέιμς Φέρλονγκ, ένας 36χρονος δάσκαλος Δημοτικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...