235
Οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο σκάβουν ολοένα και καινούργιους τάφους, αλλά πλέον δεν φτάνουν... | Reuters

Βραζιλία: «Θερίζει» ο κορονοϊός – Στην 4η θέση με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2020, 10:33
Οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο σκάβουν ολοένα και καινούργιους τάφους, αλλά πλέον δεν φτάνουν...
|Reuters

Βραζιλία: «Θερίζει» ο κορονοϊός – Στην 4η θέση με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2020, 10:33

Η Βραζιλία από το Σάββατο είναι στην 4η θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στον κορονοϊό.

Και αυτό καθώς σημειώθηκαν άλλοι 956 σε 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 28.834 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και να ξεπερνά αυτόν της Γαλλίας.

Η γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 210 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε εξάλλου χθες Σάββατο νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 — 26.928 — σε ένα εικοσιτετράωρο, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης να ανέρχεται πλέον σε 465.166.

Οι τρεις πρώτες χώρες σε νεκρούς

Οι μοναδικές τρεις χώρες οι οποίες μετρούν επισήμως περισσότερους νεκρούς από ό,τι η Βραζιλία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ (103.758), το Ηνωμένο Βασίλειο (38.376) και η Ιταλία (33.340).

Η Γαλλία καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση (28.771) σε αυτή την μακάβρια κατάταξη.

Στη Βραζιλία, ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπενταπλάσιος από τον επίσημο, με δεδομένο ότι στη χώρα δεν γίνονται μαζικά τεστ, ενώ διατυπώνονται καταγγελίες για μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων.

Οι δύο βραζιλιάνικες πολιτείες με τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης παραμένουν το Σαν Πάουλο και το Ρίο ντε Τζανέιρο (και οι δύο νοτιοανατολικά), αν και οι πολιτείες που δέχονται τα βαρύτερα πλήγματα αναλογικά με τον πληθυσμό τους είναι οι φτωχότερες, στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου τα συστήματα υγείας βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων τους.