422
Η Αναστασία Κοτανίδου στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, εν μέσω των Φαναρά, Βενιζέλου, Βούλγαρη, Πελαγίδη, Φαρμάκη | YouTube/Ευάγγελος Βενιζέλος

«Βόμβα» από Κοτανίδου: Στην Επιτροπή έχουμε χάσει τον δρόμο μας – Οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 13:27
Η Αναστασία Κοτανίδου στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, εν μέσω των Φαναρά, Βενιζέλου, Βούλγαρη, Πελαγίδη, Φαρμάκη
|YouTube/Ευάγγελος Βενιζέλος

«Βόμβα» από Κοτανίδου: Στην Επιτροπή έχουμε χάσει τον δρόμο μας – Οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 13:27

H διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, του think tank του Βαγγέλη Βενιζέλου, την Τετάρτη, ήταν όπως πάντα πολύ ενδιαφέρουσα. Ομως αυτή τη φορά, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» και καλεσμένους τον Στράτο Φαναρά, που παρουσίασε σχετική έρευνα της Metron Analysis, τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Γιάννη Βούλγαρη, τον υποδιοικητή της ΤτΕ, Θεόδωρο Πελαγίδη, τον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γρηγόρη Φαρμάκη και την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, η συζήτηση μας επιφύλαξε και μια εντυπωσιακή, αν όχι πολύ ανησυχητική είδηση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτή η συζήτηση ήταν μεταξύ άλλων ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση. Και ήταν. Διότι η κυρία Κοτανίδου, η οποία εκτός από καθηγήτρια στο Καποδιστριακό είναι και διευθύντρια ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και μέλος της Επιτροπής, προχώρησε σε μια πολύ τρομακτική αποκάλυψη, όχι μόνο για το ότι οι νοσηλευτές απορρίπτουν ακόμα και σήμερα τον εμβολιασμό, αλλά για τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας –και όλα αυτά ενώ η χώρα είναι βαθιά βυθισμένη στο lockdown εδώ και μήνες, με βάση ακριβώς αυτές τις εισηγήσεις-αποφάσεις των ειδικών!

«Το πολύ δυσάρεστο», είπε σε ένα σημείο της παρέμβασής, «είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».

Οσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, η ίδια παρατήρησε: «Είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην Επιτροπή και στη λειτουργία της, η κυρία Κοτανίδου παρατήρησε: «Η Επιτροπή, ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο, όπως λέω εγώ, κάπου στη μέση χάσαμε αυτόν τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες που δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί τις περισσότερες σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Πάντως η κυρία Κοτανίδου συμφώνησε ότι ο κόσμος γενικά συμμορφώνεται προς αυτά τα οποία λένε οι ειδικοί. «Θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στη ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Ελληνας αυτό, δεν θα το πιστεύαμε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...