254
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσερχόμενος στο γραφείο της ανακρίτριας | © Intime p.a.

Βενιζέλος: Χαίρομαι που αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση για τον Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:41
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσερχόμενος στο γραφείο της ανακρίτριας
|© Intime p.a.

Βενιζέλος: Χαίρομαι που αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση για τον Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:41

Τρεις ώρες κατέθετε ο Βαγέλης Βενιζέλος κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, καθώς ύστερα από έναν μήνα η διαδικασία διερεύνησης της καταγγελόμενης ως «σκευωρίας» της Novartis ξεκίνησε εκ νέου. Στο επίκεντρο των ερευνών ως γνωστόν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, αλλά ανέκυψε το ζήτημα τού εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κατάθεσή του.

Το ζήτημα λύθηκε με την οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (2/2020) του Δικαστικού Συμβουλίου που αποφάσισε (3-2) ότι η εισαγγελέας κ. Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο δήλωσε:

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα, ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Να σημειωθεί ότι λόγω ασθενείας η κυρία Θεοδώρου δεν παραβρέθηκε κατά την κατάθεση του κ. Βενιζέλου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...