262
Η Ντελφίν Μποέλ σε εμφάνισή της σε δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2020 | EPA/OLIVIER HOSLET

Βέλγιο: Πριγκίπισσα και με δικαστική απόφαση η εκτός γάμου κόρη του πρώην βασιλιά Αλβέρτου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:08
Η Ντελφίν Μποέλ σε εμφάνισή της σε δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2020
| EPA/OLIVIER HOSLET

Βέλγιο: Πριγκίπισσα και με δικαστική απόφαση η εκτός γάμου κόρη του πρώην βασιλιά Αλβέρτου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:08

Επειτα από δικαστικό αγώνα επτά ετών, η βελγίδα καλλιτέχνις Ντελφίν Μποέλ, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως κόρη του πρώην βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτου Β’, κέρδισε και τον τίτλο της πριγκίπισσας.

Το Εφετείο των Βρυξελλών έστεψε «πριγκίπισσα του Βελγίου» την 52χρονη γλύπτρια, αφού μέσω γενετικών εξετάσεων αποδείχτηκε ότι ο Αλβέρτος είναι ο πατέρας της.

Μητέρα της είναι η βαρώνη Σιμπίλ ντε Σελί Λονσάμπ, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε παράνομο δεσμό με τον Αλβέρτο (πριν αυτός ανέβει στον θρόνο) που κράτησε 18 χρόνια, από το 1966 ως το 1984.

Εκτός από τον τίτλο, η Ντελφίν θα πάρει το επώνυμο του βιολογικού πατέρα της, το Σαξ-Κόμπουργκ, αλλά θα έχει και μερίδιο στην περιουσία του, μαζί με τα άλλα τρία παιδιά του. Τα δύο παιδιά της, η Ζοζεφίν και ο Οσκαρ, θα λάβουν επίσης πριγκιπικούς τίτλους και το δικαίωμα να τα αποκαλούν «υψηλότητες».

Ο Αλβέρτος, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από έξι χρόνια, παραχωρώντας τον στον γιο του, τον Φίλιππο, αμφισβητούσε για μεγάλο διάστημα τον ισχυρισμό της Μποέλ. Παραδέχτηκε την πατρότητα μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και αυτό έπειτα από δικαστική πίεση.

Από την πλευρά της, η Μποέλ είναι «απολύτως ικανοποιημένη» με τη δικαστική απόφαση, ανέφεραν οι δικηγόροι της σε ανακοίνωσή τους. Η γλύπτρια κίνησε τις διαδικασίες δικαστικής αναγνώρισης το 2013, μόνο μετά την παραίτηση του Αλβέρτου από τον θρόνο, η οποία του στέρησε και τη δικαστική ασυλία.

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει όντως ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», τόνισαν οι δικηγόροι της 52χρονης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...