213
| INTIMEnews

Τρικάκια από τον «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα στη Σταμάτα

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 08:50
|INTIMEnews

Τρικάκια από τον «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα στη Σταμάτα

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 08:50

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Αφορμή, όπως αναφέρουν σε κείμενό τους που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού περί ανάγκης προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα που αναμένεται τον χειμώνα λόγω ενεργειακής ακρίβειας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προσήχθησαν τρία άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter για την «επίσκεψή» του «Ρουβίκωνα» στην οικία του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:

«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου –την ώρα που βρισκόταν μέσα η ανήλικη κόρη μου– ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις».

«Οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν νύχτα στο σπίτι του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, την ώρα που βρισκόταν μέσα η ανήλικη κόρη του. Τέτοιου τύπου φασιστική επίθεση που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας δεν αποτελεί πολιτική και αναμένουμε από όλα τα κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να την καταδικάσουν», τόνισε στη σχετική του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η οποιαδήποτε μορφή επίθεσης ή απειλής ενάντια σε πολιτικά πρόσωπα είναι καταδικαστέα. Προφανώς καταδικαστέα είναι και η επίθεση στο σπίτι του κ. Πέτσα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...