455
Η αγρότισσα από το Τέξας γλίτωσε από τη διπλή επίθεση, με σοβαρές πληγές στο δεξί της χέρι | Peggy Jones

Τραυματίστηκε όταν ένα γεράκι τής έριξε ένα φίδι επάνω της

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 16:15
Η αγρότισσα από το Τέξας γλίτωσε από τη διπλή επίθεση, με σοβαρές πληγές στο δεξί της χέρι
|Peggy Jones

Τραυματίστηκε όταν ένα γεράκι τής έριξε ένα φίδι επάνω της

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2023, 16:15

Ηταν σαν εικόνα από τα παράδοξα της φύσης που, αν τραβηχτούν σε βίντεο, γίνονται viral στο YouTube. Η 64χρονη Πέγκι Τζόουνς από το Τέξας των ΗΠΑ, κούρευε το γκαζόν της τον περασμένο μήνα, όταν ένα περαστικό γεράκι της έριξε άθελά του ένα φίδι πάνω της, προτού κατέβει για να προσπαθήσει θυμωμένο να πάρει ξανά το «γεύμα» του.

Το φίδι τυλίχτηκε γύρω από το χέρι της Πέγκι και άρχισε να επιτίθεται στο πρόσωπό της, καθώς το πουλί βύθιζε τα νύχια του βαθιά στη σάρκα της. Η τρομακτική δοκιμασία είχε ως αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να αποκτήσει κοψίματα και μώλωπες στο χέρι και το πρόσωπό της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Το ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Ιουλίου στην πόλη Σίλσμπι του Τέξας, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία της Λουιζιάνα. Ξεκίνησε όταν ένα φίδι έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό και προσγειώθηκε πάνω της. Πριν προλάβει να το αφαιρέσει, άρχισε η επίθεση του γερακιού.

«Καθώς προσπαθούσα να τινάξω το χέρι μου για να πετάξω το φίδι, εκείνο τυλίχθηκε γύρω από το χέρι μου», είπε στο CBS News. «Το φίδι χτυπούσε στο πρόσωπό μου, χτύπησε τα γυαλιά μου μια-δυο φορές. Εγώ προσπαθούσα διαρκώς να τινάξω το χέρι μου, κι εκείνο χτυπούσε και χτυπούσε, και απλώς συνέχιζε να κρέμεται γύρω μου».

Η Πέγκι κατάλαβε άμεσα ότι το φίδι πρέπει να έπεσε από περαστικό πουλί, αφού δεν στεκόταν κάτω από δέντρα όταν συνέβη το περιστατικό. Η υπόθεσή της επιβεβαιώθηκε γρήγορα, όταν το γεράκι πήρε απότομη φορά προς τα κάτω και άρχισε να συμμετέχει στην άνιση μάχη με την άτυχη γυναίκα.

«Το γεράκι εμφανίστηκε το ίδιο γρήγορα με το φίδι», περιγράφει η Τζόουνς. «Το γεράκι άρπαξε το φίδι που ήταν τυλιγμένο γύρω από το μπράτσο μου και το τραβούσε σαν να επρόκειτο να το κουβαλήσει μακριά. Και όταν τα κατάφερε, πέταξε το χέρι μου ψηλά. Το γεράκι κουβαλούσε το χέρι μου και το φίδι μαζί του».

Το γεράκι προσπάθησε να τραβήξει το φίδι από το σώμα της Τζόουνς, χτυπώντας το επανειλημμένα με τα νύχια του, καθώς προσπαθούσε να αρπάξει πίσω την τροφή του. Τελικά το φίδι τραβήχτηκε από το δεξί χέρι της, επιτρέποντας στον ξαφνιασμένο σύζυγό της να την οδηγήσει στο νοσοκομείο.

«Είχα τραύματα από τρυπήματα, κοψίματα, εκδορές, γρατσουνιές και σοβαρούς μώλωπες», είπε η Πέγκι, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις του φιδιού στο πρόσωπό της κατέστρεψαν τα γυαλιά της. Η Τζόουνς περιέγραψε την επίθεση ως σοβαρά τραυματική, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι θα πέθαινε, ενώ πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο της από τότε που συνέβη.

Είπε στο CBS ότι ζώντας στην αγροτική περιοχή του Τέξας, δεν είναι ξένη στις συναντήσεις της με την άγρια ζωή. «Εχω δει μπροστά μου γεράκι να αρπάζει φίδι. Αυτό είναι κάτι που κάνουν, έτσι σκοτώνουν τη λεία τους», είπε. Αλλά τώρα, λέει, αυτό είναι κάτι που θα έχει πάντα στο νου της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...