289
Ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την τραγωδία στα Τέμπη | twitter

Τραγωδία στα Τέμπη: 38 οι νεκροί – 72 νοσηλεύονται, οι έξι σε ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 20:30
Ενημέρωση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την τραγωδία στα Τέμπη
|twitter

Τραγωδία στα Τέμπη: 38 οι νεκροί – 72 νοσηλεύονται, οι έξι σε ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 20:30

Σε νέα ενημέρωση για την επιχείρηση που συνεχίζεται στα Τέμπη, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία της Τρίτης, προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές.

Για την πορεία των ενεργειών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών ενημέρωσαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος και η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Οι δυνάμεις, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο βαγόνι της πρώτης θέσης και στο βαγόνι-εστιατόριο, τώρα επιχειρούν και στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης», είπε ο Ιωάννης Αρτοποιός.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στο βαγόνι-εστιατόριο «οι επιχειρήσεις έγιναν υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου, της τάξης των 1.300 βαθμών Κελσίου».

«Αυτή τη στιγμή ανασηκώνεται ο πρώτος συρμός της δεύτερης θέσης για να επιχειρήσουν οι ομάδες διάσωσης σε όλο το εύρος του. Επίσης, γίνεται προσπάθεια για να απομακρυνθούν από το σημείο οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να απελευθερωθεί η γραμμή», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 38 νεκροί. Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57, από τους οποίους οι 6 σε ΜΕΘ, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με έκτο λεωφορείο 30 επιβάτες στη Λάρισα, καθώς και 8 στην Κατερίνη», όπως είπε ο κ. Αρτοποιός.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση ταυτοποίησης των θυμάτων, που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 17 δείγματα DNA από τις σορούς και 23 από συγγενείς επιβατών.

Επίσης, από το σημείο του δυστυχήματος συνεχίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. η περισυλλογή των προσωπικών αντικειμένων και των αποσκευών των επιβατών. Παράλληλα, υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα, έχει συλλεχθεί προανακριτικό υλικό από το σταθμαρχείο της Λάρισας, το σημείο του δυστυχήματος και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...