235
Θέρετρα όπως το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα λόγω ανακοπής του τουριστικού ρεύματος |

Τουρισμός: Εκνευρισμένος ο Ερντογάν, «είδε» πολιτική απόφαση πίσω από την εξαίρεση της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:23
Θέρετρα όπως το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα λόγω ανακοπής του τουριστικού ρεύματος
|

Τουρισμός: Εκνευρισμένος ο Ερντογάν, «είδε» πολιτική απόφαση πίσω από την εξαίρεση της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:23

Η Τουρκία δεν συμπεριελήφθη στη «λευκή λίστα» της ΕΕ με τις «ασφαλείς» τρίτες χώρες, των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκό έδαφος και στην Αγκυρα δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους, με τον πρόεδρο Ερντογάν να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση».

«Νιώθουμε απογοήτευση που δεν περιληφθήκαμε στον κατάλογο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον αποκλεισμό της Τουρκίας και πλέον, πρόσθεσε, «αναμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό» (σ.σ. η λίστα θα αναθεωρείται ανά 15ημερο).

Οξύτερος -όπως το συνηθίζει- στην αντίδρασή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αξιωματούχους του κόμματός του AKP, χαρακτηρίζοντας «πολιτική» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η εξαίρεσή της από τη λεγόμενη «λευκή λίστα» αποτελεί πλήγμα για την Τουρκία που εδώ και εβδομάδες προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ασφαλής χώρα παρά την επιδημία covid-19 προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τη θερινή τουριστική περίοδο.

Αφού «πείραζε» επί μήνες τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω κορονοϊού, η Αγκυρα επιχείρησε -με διαδοχικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων- να παρουσιάσει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι έχει  αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία παρουσιάζοντας σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη γείτονα έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα και περίπου 5.100 θάνατοι, με τον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων να «τραβά και πάλι την ανηφόρα» τις τελευταίες εβδομάδες λόγω  χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...