406
Περίπατος στη σκιά των ανθισμένων κερασιών στο Τόκιο | EPA / KIMIMASA MAYAMA

Τόκιο: Στη σκιά της Covid οι εορτασμοί για τις ανθισμένες κερασιές

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 15:13
Περίπατος στη σκιά των ανθισμένων κερασιών στο Τόκιο
|EPA / KIMIMASA MAYAMA

Τόκιο: Στη σκιά της Covid οι εορτασμοί για τις ανθισμένες κερασιές

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2022, 15:13

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια ακυρώσεων, λόγω πανδημίας, το έθιμο του Χανάμι (θέαση των ανθέων της κερασιάς) στο Τόκιο και όχι μόνο… Καθώς η ανθοφορία των ευαίσθητων ροζ και λευκών λουλουδιών βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, άτομα που απέφευγαν τις συναθροίσεις τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν συγκεντρωθεί για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα.

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι η πολυαναμενόμενη περίοδος του Χανάμι, θα μπορούσε προκαλέσει αναζωπύρωση του πανδημικού κύματος, όπως γράφει ο Guardian.

Ο Σινγέρου Ομι, εθνικός επιδημιολόγος της Ιαπωνίας, συμβούλεψε τους επισκέπτες να φορούν μάσκες όπου και όταν υπάρχει συνωστισμός. Και παρά την προσοχή των κατοίκων, το Τόκιο κατέγραψε 7.846 νέα κρούσματα την Τρίτη, διπλάσια σε σχέση με την ίδια μέρα της προηγούμενης εβδομάδας. Τώρα, οι ειδικοί ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον είναι πολύ πιο ήπια από τα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού και ότι τα κρούσματα δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό της χώρας.

EPA/KIMIMASA MAYAMA

Κάθε Μάρτιο, χιλιάδες επισκέπτες υποδέχονται στο Τόκιο τον καλό καιρό και σταματούν για να φωτογραφίσουν τα άνθη από τις κερασιές, κάνοντας βαρκάδες σε λίμνες με πανοραμική θέα.

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας βρίσκονται σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, επομένως είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος το καλύτερο μέρος.

Παρότι σύντομη σε διάρκεια, η εποχή των ανθισμένων κερασιών, έχει εξελιχθεί για πολλούς σε αφορμή ταξιδιού. Σε πολλές περιοχές διοργανώνονται φεστιβάλ, ενώ κέντρα μετεωρολογικών προβλέψεων αφιερώνουν πολύ χρόνο στη μελέτη και την πρόβλεψη με ακρίβεια των ημερών ανθοφορίας και κορύφωσης του θεάματος.

Στις ψυχρότερες περιοχές της Βόρειας Ιαπωνίας, η εποχή των ανθισμένων κερασιών έρχεται συνήθως αργότερα από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Στη Σακούρα και την Τοχόκου, οι κερασιές άνθισαν αυτή την εβδομάδα, ενώ τα άνθη που θα ανοίξουν τελευταία στη χώρα αναμένεται να είναι εκείνα στο Χοκάιντο, προς τα τέλη Απριλίου.

Γυμνά δέντρα μεταμορφώνονται σε ροζ ευωδιαστά σύννεφα, καθώς τα λουλούδια των κερασιών ανθίζουν και πιστοποιούν την αναγέννηση που φέρνει η άνοιξη. Τα τοπία μετατρέπονται σε πραγματικά θεαματικά σκηνικά, που προσελκύουν μικρούς και μεγάλους για μια απολαυστική βόλτα ή ένα πρώτο ανοιξιάτικο πικνίκ.

Το Χανάμι μπορεί να ξεκίνησε από την Ιαπωνία, αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη μέρη όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει τις ανθισμένες κερασιές: από κήπους της Απω Ανατολής έως ευρωπαϊκά πάρκα και έως τις όχθες αμερικανικών ποταμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...