255
Αστυνομικοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση στις 6 Νοεμβρίου 2017 | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το Καλάσνικοφ των επιθέσεων κατά του ΠΑΣΟΚ εντόπισε σε γιάφκα η Αντιτρομοκρατική

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 15:13
Αστυνομικοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση στις 6 Νοεμβρίου 2017
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το Καλάσνικοφ των επιθέσεων κατά του ΠΑΣΟΚ εντόπισε σε γιάφκα η Αντιτρομοκρατική

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 15:13

Οπλο της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, με το οποίο είχε επιτεθεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Είναι ένα μόνο από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε κατοικίες υπόπτων που ερευνήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, ενώ αναζητάται και άλλο ένα πρόσωπο. Κατασχέθηκε ακόμη οπλισμός και άλλο υλικό, ενώ έχουν γίνει και πάνω από 10 προσαγωγές.

Ειδικότερα, από τη βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21ης Οκτωβρίου 2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα τυφέκιο ίδιου τύπου έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

Ρίψη πυροβολισμών, στις 25 Μαΐου 2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

Ρίψη πυροβολισμών, στις 31 Ιουλίου 2016 εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα

Ρίψη πυροβολισμών, στις 10 Ιανουαρίου 2017, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

Ρίψη πυροβολισμών, στις 6 Νοεμβρίου 2017, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, στις 10 Νοεμβρίου 2016, εναντίον της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...