347
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Βρέθηκαν όπλα, έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 13:33
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Βρέθηκαν όπλα, έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 13:33

Σε εκτεταμένη επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο έχει προχωρήσει από την Παρασκευή η Αντιτρομοκρατική, με στόχο πρόσωπα που σχετίζονται με ληστεία που έγινε στον Χολαργό.

Τουλάχιστον δύο άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί, ενώ οι προσαχθέντες υπερβαίνουν τους 10. Ακόμη κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των προσώπων αυτών καθώς διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε ληστεία το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, και μία 39χρονη γυναίκα. Εχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών

Οι άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η 39χρονη ημεδαπή που συνελήφθη κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί Οπλων.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» (Ν. 4489/2017).

Δήλωση Μητσοτάκη

Η επιχείρηση έγινε γνωστή κατά τη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη σε δήλωσή του τις Αρχές και εξέφρασε τη δέσμευσή του για την εξάλειψη του φαινομένου.

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας».

Δήλωση για την επιτυχή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική

Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zaterdag 9 november 2019

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

– Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ

– Ενα (1) υποπολυβόλο

– Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

– Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

– Τέσσερις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

– Εξι (6) κοινοί πυροκροτητές

– Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

– Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

– Ενα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

– Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

– Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

– Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.