219
Η επίμαχη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη | Reuters / Behrakis

Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 13:12
Η επίμαχη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
|Reuters / Behrakis

Το Facebook λογοκρίνει φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 13:12

Ενα από τα σοκαριστικά στιγμιότυπα που κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό στη Σομαλία ο Γιάννης Μπεχράκης, δεν «περνάει» τα στάνταρντ του Facebook, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το συχνά παράλογο σύμπαν και σύστημα αξιών του δημιουργήματος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Μπροστά σε μία αρνητική έκπληξη βρέθηκαν όσοι θαυμαστές του σημαντικού έργου του Γιάννη Μπεχράκη, του φωτορεπότρερ του Reuters που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του ανεβάζοντας φωτογραφίες από το έργο του στα social media.

Το Facebook «έκοψε» μία από τις φωτογραφίες αυτές, αναφέροντας πως «παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας για το γυμνό».

Πρόκειται για ένα από τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα που κατέγραψε ο Γιάννης Μπεχράκης στη Σομαλία. Η εικόνα δείχνει μία γυναίκα να κρατά ένα πλαστικό δοχείο και να δίνει από αυτό νερό σε ένα αποστεωμένο παιδί.

Η εικόνα του γυμνού και αποστεωμένου παιδιού φαίνεται λοιπόν πως κόπηκε από το Facebook, με τον ίδιο τρόπο που στο παρελθόν έχουν κοπεί αριστουργήματα της ζωγραφικής, επειδή απεικόνιζαν κάποιο γυμνό σώμα.

Και κάπως έτσι, αποδεικνύεται περίτρανα ότι σε ένα τέτοιο μέσο, στο όνομα μιας τυφλής σεμνοτυφίας αλγόριθμων, μπορεί να αποκλειστεί και μία τόσο δυνατή εικόνα, ικανή να αφυπνίσει την ανθρωπιά μέσα σας.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αν ζούσε ο Γιάννης Μπεχράκης, θα σχολίαζε αυτή την απαγόρευση, με το γνωστό του, καυστικό χιούμορ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...