248
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέλη της κυβέρνησης κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου | Nick Paleologos / SOOC

Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 19:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέλη της κυβέρνησης κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
|Nick Paleologos / SOOC

Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 19:12

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα επικεντρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόνο με την παρουσία υπουργών.

Συζητήθηκαν ακόμη δύο νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή εντός των ημερών, το φορολογικό και αυτό για τους δήμους, αλλά και οι εξελίξεις που αφορούν το Brexit.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισήγηση του Πρωθυπουργού για τους στόχους της κυβέρνησης κατά το προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ομαλής διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών, που θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο με συμβούλια εκλεγμένα με απλή αναλογική, άρα κατά κανόνα χωρίς την πλειοψηφία στα χέρια της μεγαλύτερης παράταξης.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρέμβει για να άρει την ακυβερνησία που, όπως υποστηρίζει, απειλεί την αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμενόταν να κατατεθεί εντός της ημέρας. Θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

(Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Επιπλέον, το υπουργικό εξουσιοδότησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιλέγοντας αυστηρά μεταξύ των έξι αρχαιότερων (για κάθε θέση) ανώτατων δικαστών με βάση την επετηρίδα.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε για την προετοιμασία της χώρας ενόψει Brexit, συντεταγμένου ή χωρίς συμφωνία.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...