390
(Από αριστερά) Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης |

Τη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ εγκαινίασε ο Θάνος Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 18:50
(Από αριστερά) Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης
|

Τη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ εγκαινίασε ο Θάνος Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 18:50

Τη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρης Τσαλικάκης, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης και ο διευθυντής της νέας μονάδας, λοιμωξιολόγος, Συμεών Μεταλλίδης.

Πρόκειται για πτέρυγα με θαλάμους απομόνωσης-αρνητικής πίεσης, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η μετάδοση αερογενώς μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως αυτή που προκαλεί ο κορονοϊός, με σκοπό την προστασία τόσο των ασθενών που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, όσο και του προσωπικού.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια μονάδα-πρότυπο για την αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων και πραγματικά αισθάνομαι δίπλα χαρούμενος, όχι τόσο ως υπουργός, αλλά ως δυνητικά ασθενής, διότι στη χώρα μας το πρόβλημα παραμένει ο μεγάλος αριθμός των νοσοκομειακών λοιμώξεων. Τέτοιες δράσεις βάζουν ένα “λιθαράκι” στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την επόμενη ημέρα, ενός ΕΣΥ που θα έχει την υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό που του αξίζει, ώστε να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς σχετικά με το προσωπικό που χρειάζεται ένα νοσοκομείο, πέραν του εξοπλισμού, είπε ότι «ήδη, αυτή τη στιγμή, πέρα από το επικουρικό, που είχε ενισχυθεί όλο αυτό το διάστημα με 12.000 θέσεις, 2.000 θέσεις μόνιμων ιατρών, παράλληλα τρέχουν οι προκηρύξεις που είναι να βγουν για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 910 θέσεις λοιπού προσωπικού και θα υπάρξουν και προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό».

Ανέφερε ακόμη, ότι με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, «έχουμε όλον τον σχεδιασμό ώστε να δοθούν όσες θέσεις χρειάζονται για να είναι άρτια στελεχωμένο το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας. Οπότε, μέσα σε αυτή την κατεύθυνση, προφανέστατα θα στελεχωθούν επαρκώς όλες οι Μονάδες, που ήδη έχουν τώρα επικουρικό προσωπικό, αλλά θα αποκτήσουν και το μόνιμο».

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση για τα αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για τις ημέρες των εορτών, σημείωσε ότι με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί αυξήθηκαν κατά πολύ οι εμβολιασμοί κι ότι 90.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την πρώτη δόση.

«Η φιλοσοφία μας θα μείνει η ίδια, τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε ότι αυτά είναι επαρκή. Οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί βάσει της πανδημίας θα παρθεί αλλά σε αυτή τη λογική: περιορισμός δραστηριότητας ανεμβολίαστων, όχι περιορισμός δραστηριότητας εμβολιασμένων», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...