269
Η υπόθεση των «παράξενων» εμβολιασμών συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στα Ιωάννινα | ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ / IntimeNews

Τι απαντά ο Θεμιστοκλέους για τον «εκτός λίστας» εμβολιασμό στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 19:35
Η υπόθεση των «παράξενων» εμβολιασμών συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στα Ιωάννινα
|ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ / IntimeNews

Τι απαντά ο Θεμιστοκλέους για τον «εκτός λίστας» εμβολιασμό στα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 19:35

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδει -με δήλωσή του στο Protagon- ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τους δεκάδες εμβολιασμούς εκτός σειράς που φαίνεται να έγιναν στα Ιωάννινα.

Θυμίζουμε ότι η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση για τους εμβολιασμούς που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην πόλη.

Οι ιθύνοντες διαπίστωσαν από το ΑΜΚΑ των καταχωρισμένων ατόμων ότι δεν ανήκαν στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα και αμέσως ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας, καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Οι εμβολιασθέντες, αν και είναι νέοι σε ηλικία, είχαν κλείσει κανονικά ραντεβού, γεγονός που κίνησε την περιέργεια όσων είχαν γνώση και ήλεγχαν το σύστημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, στην πλειονότητά τους οι πολίτες που εμβολιάστηκαν εκτός λίστας φέρονται να είναι εργαζόμενοι τουλάχιστον μίας συγκεκριμένης εταιρείας της περιοχής.

«Δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ούτε η ηλικία τους ήταν η ενδεδειγμένη» δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων στέλεχος του νοσοκομείου, που αποκάλυψε το συμβάν. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι οι εμβολιασθέντες δεν είναι εκπαιδευτικοί, ούτε ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, όλα τα εν λόγω άτομα έκλεισαν ραντεβού μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα, άρα εμβολιάστηκαν νομότυπα παρά το γεγονός ότι δεν είχαν δικαίωμα να εμβολιαστούν. «Εμβολιάστηκαν περίπου 25 άτομα. Δεν ήταν όλοι νέοι, υπήρχαν και πενηντάρηδες» τόνισε η ίδια.

«Διερευνούμε τα πάντα. Το σύστημα είναι ψηφιοποιημένο ακριβώς για να μπορούμε να το ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει απόλυτη παραδοχή από όλους πως λειτουργεί τέλεια. Ο,τι και αν έχει συμβεί, θα φανεί» τόνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Τέλος, σε δημοσίευμά του, το newsit.gr έκανε λόγο για «χάκερ» που κατάφερε να βρει πρόσβαση στην πλατφόρμα και «έκλεισε» τα συγκεκριμένα ραντεβού για εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...