149
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην είσοδο του Hilton προσερχόμενος για τη διαπραγμάτευση της Τρίτης | Μπαλτάς Κώστας / INTIMENEWS

Τεχνική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου «βλέπει» αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 23:23
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην είσοδο του Hilton προσερχόμενος για τη διαπραγμάτευση της Τρίτης
|Μπαλτάς Κώστας / INTIMENEWS

Τεχνική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου «βλέπει» αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 23:23

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο -το λεγόμενο Stuff Level Agreement (SLA)- μέχρι τις 20 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο το Eurogroup. Yστερα από έξι ώρες διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο για «σαφή πρόοδο σε όλους τους τομείς και συμφωνία σε αρκετά θέματα».

To ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι θεωρεί δεδομένη την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 20 Μαρτίου. Βέβαια, πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο SLA δεν εμπεριέχονται τα μέτρα και τα αντίμετρα μετά το 2019.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πηγή αποσαφήνιζε ότι το δημοσιονομικό κενό του 2018 έχει «κλείσει» καθώς «ακόμη και κατά την άποψη του ΔΝΤ δεν υπάρχει πλέον κενό».

Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης για περίπου μία ώρα, ενώ θα συνεχίζοντας κατά τη διάρκεια της ίδιας νύκτας.

Το ενδεχόμενο να παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες οι θεσμοί στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν, οι διαβουλεύσεις παραμένει ανοικτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...