275
Πολίτες με μάσκες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης | REUTERS/Carlo Allegri

Τέλος η υποχρεωτική μάσκα και στους κλειστούς χώρους στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 14:47
Πολίτες με μάσκες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης
| REUTERS/Carlo Allegri

Τέλος η υποχρεωτική μάσκα και στους κλειστούς χώρους στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 14:47

Tο τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, για τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών πολιτειών που αναμένεται να άρουν τον συγκεκριμένο μέτρο, καθώς αποκλιμακώνεται η τελευταία έξαρση από το πανδημικό κύμα της Covid-19.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Χόκουλ σκοπεύει να αφήσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τη χρήση μάσκας να λήξει και να μην ανανεωθεί. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο μέτρο έχουν γίνει και αρκετές προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Παραμένει ασαφές, εντούτοις, εάν οι αξιωματούχοι της Χόκουλ θα ανανεώσουν ή θα άρουν το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, όπου η απόφαση αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες.

Η Χόκουλ είχε χαρακτηρίσει προσωρινό το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας κατά την επιβολή του στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος της Ομικρον απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Αξιωματούχοι σε πολλές άλλες πολιτείες που τελούν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών (Νιου Τζέρσι, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ και Ορεγκον) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους τις επόμενες εβδομάδες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επικαλέστηκαν την αποκλιμάκωση του κύματος μολύνσεων, νοσηλειών και των θανάτων που τροφοδότησε η μετάλλαξη Ομικρον, η οποία άρχισε να σαρώνει τις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε χθες στο Reuters ότι με τα κρούσματα να είναι ακόμα υψηλά σε εθνικό επίπεδο, «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...