283
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χωρίς τρένα και προαστιακό μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 22:44
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Χωρίς τρένα και προαστιακό μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 22:44

Συνεχίζουν την απεργία έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τόσο τα δρομολόγια των τρένων όσο και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Αίτημά τους ο «ασφαλής, ποιοτικός, δημόσιος Σιδηρόδρομος», όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), η οποία καλύπτει την κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την επομένη του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδία, η διοίκησή της και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για τα θέματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συζητήσουν την επανακκίνηση του Σιδηροδρόμου την Πέμπτη.

Μετά τη λήξη της συνάντησης των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση τα σωματεία του κλάδου θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Προηγουμένως, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει δώσει το «παρών» στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οπως έγινε γνωστό, θέμα της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση από τον υπουργό για την εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ-ΜΣΤ

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ) μετά τη συνεδρίαση του σημερινού Συμβουλίου Διοικήσεων (μέλη Δ.Σ. και πρόεδροι και γεν. γραμματείς των Σωματείων – Μελών της) αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

Η απαίτησή μας γνωστή.

Ασφαλής, Ποιοτικός, Δημόσιος Σιδηρόδρομος.

Συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι μαζί.

Την Παρασκευή 10/3/2023 στην προγραμματισμένη μας συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ.

Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...