284
Πλήθος κόσμου στην ετήσια «παρέλαση της ισότητας» μπροστά στο Μέγαρο του Πολιτισμού και της Επιστήμης της Βαρσοβίας | Agencja Gazeta/Dawid Zuchowicz/via REUTERS

Σύγκρουση κορυφής στην Πολωνία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 20:40
Πλήθος κόσμου στην ετήσια «παρέλαση της ισότητας» μπροστά στο Μέγαρο του Πολιτισμού και της Επιστήμης της Βαρσοβίας
|Agencja Gazeta/Dawid Zuchowicz/via REUTERS

Σύγκρουση κορυφής στην Πολωνία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2019, 20:40

Όταν κάποιος αυτοανακηρύσσεται υπερασπιστής των χριστιανικών αξιών ενός έθνους σε μια ηθικά χρεοκοπημένη Ευρώπη, βλέπει τους εχθρούς παντού. Η λαϊκιστική κυβέρνηση της Πολωνίας κατηγόρησε την ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μουσουλμάνους πρόσφυγες, τους Γερμανούς και όλους όσους αμφισβήτησαν το ρόλο της Πολωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Bloomberg, αντλώντας έμπνευση από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το μήνυμα από το κυβερνών Κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη είναι ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας. Και δεν είναι μόνο η Πολωνία που χρειάζεται προστασία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.

Η διαφημιστική εκστρατεία που κυκλοφόρησε από αξιωματούχους του κόμματος πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο δείχνει μια ομπρέλα με το λογότυπο του κόμματος να προστατεύει μια οικογένεια από το ουράνιο τόξο της ομοφυλοφιλίας.

Το επίμαχο tweet του Στανισλάβ Καρσέβσκι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός, όσο και εκτός της Πολωνίας (Twitter/@StKarczewski)

Η παραπάνω καμπάνια ξεκίνησε μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Πάβελ Παμπιέφ, του ανοιχτά ομοφυλόφιλου αναπληρωτή δημάρχου της Βαρσοβίας, υπέρ της χορήγησης δικαιώματος υιοθεσίας στα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Ο ηγέτης του Νόμος και Δικαιοσύνη και τρίτος ισχυρότερος πολιτικός της χώρας Στανισλάβ Καρσέβσκι δήλωσε ότι «το ομοφυλοφιλικό λόμπι δεν αγωνίζεται για ανεκτικότητα αλλά επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο ζωής των πολιτών της Πολωνίας».

Ενώ στις περισσότερες χώρες του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης παρατηρείται σημαντική μετακίνηση όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, η κατάσταση για τις σεξουαλικές μειονότητες στην Πολωνία παραμένει ζοφερή. Πάνω από τα δύο τρίτα των ατόμων ΛΟΑΤ πέφτουν θύματα ψυχολογικής ή σωματικής βίας, ενώ το 70% των εφήβων του δείγματος είχαν αυτοκτονικές σκέψεις, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας πέρυσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...