227
Ανδρες της πυροσβεστικής κόβουν με αλυσοπρίονο τεράστιο κορμό πεύκου που δεν άντεξε το βάρος του χιονιού | ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στρατός και ΕΜΑΚ στη μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 22:27
Ανδρες της πυροσβεστικής κόβουν με αλυσοπρίονο τεράστιο κορμό πεύκου που δεν άντεξε το βάρος του χιονιού
|ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στρατός και ΕΜΑΚ στη μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 22:27

Οι εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που έχουν προκληθεί κυρίως από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και η αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσει στα σημεία και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση, οδήγησαν την Κυβέρνηση στην απόφαση να ρίξει στη μάχη δέκα συνεργεία του Στρατού και μονάδες της ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία και δόθηκαν εντολές και οι κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή της κυβέρνησης προς την Πολιτική Προστασία, να αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, εξαιτίας της πρωτοφανούς διάρκειας και όγκου της χιονόπτωσης, έχουν σημειωθεί 237 πτώσεις δέντρων και κλαδιών που έχουν προκαλέσει περισσότερες από 700 βλάβες στα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης, με αποτέλεσμα 29 περιοχές και περίπου 250.000 νοικοκυριά να παραμένουν για ώρες στο σκοτάδι.

Το κυριότερο πρόβλημα αφορά στην προσβασιμότητα των συνεργείων, λόγω των δυσπρόσιτου των περιοχών εξαιτίας του πυκνού χιονιού.

Η αποστολή των δυνάμεων του Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να κόψουν τα δένδρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οπως διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία θα εργάζονται όλη την νύχτα με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...