206
Απολύμανση σε συρμό του μετρό | Intime/Pool

Στο μισό η κίνηση στα μέσα μεταφοράς – Τι θα γίνει με τα δρομολόγια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 07:35
Απολύμανση σε συρμό του μετρό
|Intime/Pool

Στο μισό η κίνηση στα μέσα μεταφοράς – Τι θα γίνει με τα δρομολόγια

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 07:35

Σε θερινό πρόγραμμα δρομολογίων θα περάσουν το μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω της μειωμένης κίνησης του επιβατικού κοινού που φέρνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Εκτιμάται ότι οι συρμοί κινούνται με τους μισούς επιβάτες από ό,τι συνήθως, καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν εφαρμογή των μέτρων για τις γονικές άδειες ή περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega, ο διευθύνων σύμβουλος του μετρό, Γιώργος Θωμόπουλος, αναφέρθηκε στις αλλαγές στα δρομολόγια και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε μετρό, λεωφορεία και τραμ.

Οπως επισήμανε, η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει μειωθεί κατά 50%, καθώς ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα νέα μέτρα.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια ομοιάζουν με αυτά του καλοκαιρινού ωραρίου, δηλαδή, λιγότερα δρομολόγια ανά ώρα. Επιπλέον θα ανασταλεί η παράταση του ωραρίου κατά δύο ώρες το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου.

«Διαβεβαιώνουμε ότι παίρνουμε όλα τα μέτρα απολύμανσης σε συρμούς και σταθμούς», δήλωσε ακόμη ο κ. Θωμόπουλος και πρόσθεσε πως «στο μετρό, σεβόμενοι τη νομοθεσία, έχουμε δώσει ειδικές άδειες φροντίδας τέκνων, όπως επίσης έχουμε μεριμνήσει και για τις ευπαθείς ομάδες».

Ο αριθμός των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ που θα λάβουν τις ειδικές άδειες εκτιμάται ότι είναι γύρω στις  25.000, ενώ τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι γύρω στα 50.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...