489
Ο προβληματισμός για τη συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έφθασε στο κατώφλι του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Η αντίδραση ήρθε μέσω ανέξοδων και ανώνυμων καταγγελιών περί συμφερόντων που επιζητούν την πτώση της κυβέρνησης | INTIMEnews

Το Μαξίμου καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας με κέντρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 17:56
Ο προβληματισμός για τη συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έφθασε στο κατώφλι του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Η αντίδραση ήρθε μέσω ανέξοδων και ανώνυμων καταγγελιών περί συμφερόντων που επιζητούν την πτώση της κυβέρνησης
|INTIMEnews

Το Μαξίμου καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας με κέντρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 17:56

Ακόμη ένας βουλευτής χάθηκε για την κυβερνητική πλειοψηφία και, παρά τις διαβεβαιώσεις Τζανακόπουλου για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, φαίνεται ότι χάθηκε και η ψυχραιμία στο Μαξίμου, σε σημείο να καταγγέλλονται, μέσω διαρροών και non papers (άρα όχι επισήμως), «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη» που υπηρετούν τους σκοπούς του Κυριάκου Μητσοτάκη με απώτερο στόχο την πτώση της κυβέρνησης!

Η αφορμή δόθηκε με την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, που άφησε τον (κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα) Πάνο Καμμένο με μόλις επτά βουλευτές και με 152 το μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα χείλη του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρου Τοσουνίδη, ήρθε αμέσως η λέξη αποστασία, ενώ το ίδιο άμεση ήταν και η απαίτηση να παραδώσει ο κ. Λαζαρίδης τη βουλευτική του έδρα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ακολούθησε η φωνή της ψυχραιμίας που ακούει στο όνομα Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη συγκυρία της ανακοίνωσης Λαζαρίδη, από τον οποίο ζήτησε περισσότερες και πειστικότερες εξηγήσεις αναφορικά με την απόφασή του.

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, που έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω Μακεδονικού, με οργανωτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στόχο να πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν από την 21η Αυγούστου και την πολυθρύλητη oριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια!

Σε συνέχεια των θεωριών συνωμοσίας Κοντονή, κυβερνητικός αξιωματούχος -που κατά την πάγια τακτική του Μαξίμου δεν κατονομάστηκε- βγήκε να πει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ότι «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Και αφήνει στη φαντασία μας να εντοπίσουμε αν εννοεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη (λογικοφανής επιλογή για τους εύπιστους) και στη Θεσσαλονίκη τον ποντιακής καταγωγής ρώσο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη (εντελώς ανατρεπτική επιλογή ακόμη και για τους εύπιστους)…

Ανοίγοντας έτσι μέτωπο με τον μέχρι πρόσφατα φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση ορμώμενο εκ Ροστόφ επιχειρηματία, η πηγή του Μαξίμου θέλησε μάλιστα να συμπληρώσει πως «είναι προφανές το γιατί» το κάνουν αυτό, αφού όπως σημείωσε, «η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοικτά θέματά του με τη Δικαιοσύνη».

Κατά το πρότυπο του φαινομενικά ψύχραιμου κυβερνητικού εκπροσώπου, η ίδια πηγή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχέδιο αποστασίας θα αποτύχει («Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τα καταφέρουν»), καθώς «ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Ο μη κατονομαζόμενος κυβερνητικός αξιωματούχος επεφύλαξε τέλος και μία παρατήρηση για τον ίδιο τον ανεξαρτητοποιηθέντα βουλευτή, (προ)καλώντας τον κ. Λαζαρίδη «να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

ΝΔ: Βρίσκονται σε πανικό

Απαντώντας στους κυβερνητικούς κύκλους, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε πως «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...