427
Η πόζα με ιστορικές αναφορές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπό το «βλέμμα» του Ανδρέα Παπανδρέου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ως πρόεδρος ο Ανδρουλάκης – Η επίσκεψη στους τάφους του Ανδρέα και της Φώφης

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 12:24
Η πόζα με ιστορικές αναφορές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπό το «βλέμμα» του Ανδρέα Παπανδρέου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ως πρόεδρος ο Ανδρουλάκης – Η επίσκεψη στους τάφους του Ανδρέα και της Φώφης

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 12:24

Στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή στα ιστορικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μετέβη το πρωί της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής της ηγεσίας, μία ημέρα μετά την επικράτησή του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Σαλαγιάννης και ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

O Νίκος Ανδρουλάκης γίνεται δεκτός από τον Νίκο Σαλαγιάννη, γενικό διευθυντή του ΚΙΝΑΛ (INTIMENEWS)

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μεγάλη μέρα για την παράταξη. «Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά» τόνισε.

Επεσήμανε, δε, ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» και πρόσθεσε ότι «πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ξεκινάμε από σήμερα».

Νωρίτερα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Ανδρουλάκης είχε περάσει από το Α’ Νεκροταφείο, όπου άφησε λίγα άνθη στον τάφο της Φώφης Γεννηματά καθώς και σε αυτόν του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ενα λευκό τριαντάφυλλο στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου (Δελτίο Τύπου/ Pool/ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης)
…Και λίγα άνθη για τη Φώφη Γεννηματά (Δελτίο Τύπου/ Pool/ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης)

Οι εκκρεμότητες που καλείται να διευθετήσει ο νέος αρχηγός πολλές και αφορούν πρωτίστως την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς αρχίζει σύντομα στη Βουλή και η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, το κορυφαίο νομοθέτημα του έτους και αυτός ως ευρωβουλευτής δεν θα μπορεί να συμμετέχει.

Οπως έγινε γνωστό, ορίστηκε συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για την Τρίτη τις 4 μ.μ., όπου θα συζητηθεί ποιος θα είναι ο πρόεδρος και θα εκπροσωπεί τον κ. Ανδρουλακη, ο νέος γραμματέας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Εδώ και μέρες έχει προεξοφληθεί ότι η συζήτηση είναι για πρόεδρο τον Κώστα Σκανδαλίδη, βουλευτή Α’ Αθηνών και παλαιότερο κοινοβουλευτικό, με αναβαθμισμένο ρόλο στον μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη. Ο ορισμός νέου γραμματέα σημαίνει ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου, δύσκολα θα μείνει στη θέση του.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Ανδρουλάκης, θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή θητεία. Από την πλευρά του ο νέος αρχηγός αφού ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου, επεσήμανε ότι μια ισχυρή παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας είναι χρήσιμη για τη χώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...