185
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο τιμόνι ως πρόεδρος της Ρωσίας πλέον | EPA/ALEXEY NIKOLSKY/POOL

Πούτιν: Πριν πιάσει το τιμόνι της Ρωσίας, οδηγούσε ταξί για να ζήσει

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 11:41
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο τιμόνι ως πρόεδρος της Ρωσίας πλέον
|EPA/ALEXEY NIKOLSKY/POOL

Πούτιν: Πριν πιάσει το τιμόνι της Ρωσίας, οδηγούσε ταξί για να ζήσει

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 11:41

Ταξιτζής αναγκάστηκε να γίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης για να βγάλει τα προς το ζην, κάτι που δεν θέλει να θυμάται.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στη ρωσική τηλεόραση, με θέμα την «πρόσφατη» ιστορία της χώρας.

Στο απόσπασμα που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Πούτιν είπε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991, σήμανε το τέλος της «ιστορικής Ρωσίας» και τόνισε ότι ακόμα και σήμερα, αποτελεί «τραγωδία για τους περισσότερους πολίτες».

«Αλλωστε, τι είναι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης; Είναι η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας υπό την ονομασία Σοβιετική Ενωση», είπε στην κάμερα.

Παλιότερα, ο ρώσος πρόεδρος, πιστός υποστηρικτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, είχε χαρακτηρίσει το γεγονός ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα»

Η πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την πτώση του καθεστώτος προκάλεσε και οικονομική κρίση, βυθίζοντας στη φτώχεια πολλούς πολίτες.

Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο εργαζόταν περιστασιακά ως οδηγός ταξί, καθώς η Ρωσία βρισκόταν σε μεταβατική φάση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό.

«Μερικές φορές έπρεπε να βγάλω παραπάνω χρήματα, ως ιδιωτικός οδηγός. Δεν μου είναι ευχάριστο να μιλάω για αυτό, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς αυτό έγινε», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...