585
Οι Σολίστες της Μόσχας με επικεφαλής τον Γιούρι Μπασμέτ, μια από τις πιο σημαντικές ορχήστρες μουσικής δωματίου στον κόσμο /ΜΜΑ |

Σπουδαίοι ερμηνευτές έρχονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 17:29
Οι Σολίστες της Μόσχας με επικεφαλής τον Γιούρι Μπασμέτ, μια από τις πιο σημαντικές ορχήστρες μουσικής δωματίου στον κόσμο /ΜΜΑ
|

Σπουδαίοι ερμηνευτές έρχονται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2021, 17:29

Μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού έρχονται… με το δεξί το 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Σπουδαίοι ερμηνευτές με σημαντική πορεία στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου εμφανίζονται, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Η σειρά Piano Masters συνεχίζεται με σημαντικούς σολίστ όπως, μεταξύ άλλων, η διάσημη πορτογαλίδα πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες (Ιανουάριος 2022).

Μια νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία του ΜΜΑ, το Φεστιβάλ της Aνοιξης, εγκαινιάζεται στα τέλη Μαρτίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Απριλίου. Συμμετέχουν ο ρώσος μαέστρος και βιολίστας Γιούρι Μπασμέτ, ως επικεφαλής των Moscow Soloists, μιας από τις πλέον διακεκριμένες ορχήστρες μουσικής δωματίου σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2022), αλλά και το φημισμένο πιανιστικό ντούο Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ (Μάρτιος 2022).

Κάτια και Μαριέ Λαμπέκ θα εμφανιστούν τον Μάρτιο στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» /ΜΜΑ/Stefania Paparelli

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Aνοιξης συνεχίζονται τον Απρίλιο με τον κορυφαίο τσελίστα Γκοτιέ Καπισόν και τον πιανίστα Ζερόμ Ντικρός, με το Σύνολο Κρουστών του Στρασβούργου σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη, με τον ρώσο βιρτουόζο του πιάνου Γκριγκόρι Σοκόλοφ καθώς και με την ανερχόμενη πιανίστα Αλεξάνδρα Ντόβγκαν.

Τον ίδιο μήνα, έχουν προγραμματιστεί και οι παραστάσεις της Martha Graham Dance Company, της ιστορικής ομάδας που δημιούργησε η ιέρεια του μοντέρνου χορού, οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος του Megaron Spring Festival.

H Mιντόρι (Γκότο) θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν πλαισιωμένη από το Σύνολο Εγχόρδων του Φεστιβάλ της Λουκέρνης /Timothy Greenfield-Sanders
Μπετόβεν… εν χορδαίς

Στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, εμφανίζεται στο Μέγαρο η πολυβραβευμένη αμερικανίδα βιολονίστα Midori σε ένα πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν, το οποίο θα ερμηνεύσει πλαισιωμένη από το σύνολο Festival Strings Lucerne, την Ορχήστρα Εγχόρδων του γνωστού ελβετικού φεστιβάλ (Φεβρουάριος 2022). Ενα άλλο διάσημο σχήμα, και πάλι από τον χώρο της μουσικής δωματίου, το πολυβραβευμένο Emerson String Quartet κάνει την εμφάνισή του στο Μέγαρο (Μάρτιος 2022) με δύο αριστουργηματικά έργα για κουαρτέτο εγχόρδων του Μπετόβεν και του Σούμπερτ.

Επίσης τον Μάρτιο, δύο μεγάλες φωνές, η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, δίνουν ραντεβού με το ελληνικό κοινό σε ένα γκαλά όπερας, στο οποίο θα τραγουδήσουν μερικές από τις ωραιότερες άριες –αλλά και ντουέτα– του Τζουζέπε Βέρντι και του Τζάκομο Πουτσίνι.

Οι Πολ Γουότκινς (τσέλο), Γιουτζίν Ντράκερ (βιολί), Φίλιπ Σέτζερ (βιολί) και Λάρι Ντάτον (βιόλα) είναι το κουαρτέτο εγχόρδων «Εμερσον»

Το ίδιο διάστημα αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους του χορού το αγαπημένο Nederlands Dans Theater, «ένα από τα θαύματα της χορευτικής τέχνης» (Le Figaro), με δύο ολοκαίνουργιες χορογραφίες της Μαρίνα Μασκαρέλ και του Μάρκο Γκέκε, αλλά και με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη δημιουργία του Γίρζι Κίλιαν.

Νέα αστέρια

Τέλος, θα είναι και πάλι κοντά μας δύο σειρές εκδηλώσεων που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό: ο κύκλος συναυλιών Rising Stars, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής–ECHO, ο οποίος, εδώ και πολλά χρόνια, μας συστήνει σήμερα τα μουσικά αστέρια του αύριο, καθώς και οι δορυφορικές μεταδόσεις παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με τεχνικά και αισθητικά άρτιες παραγωγές αλλά και λαμπερά καστ, στα οποία συχνά συμμετέχουν βραβευμένοι αστέρες του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Το Nederlands Dans Theater θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό δύο νέες χορογραφίες της Μαρίνα Μασκαρέλ και του Μάρκο Γκέκε

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων του Μεγάρου Μουσικής για το πρώτο τρίμηνο του 2022

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/ 

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...