253
| Wikipedia

Σκηνές αποκάλυψης: 60 αιμόφυρτα πουλιά έπεσαν από τον ουρανό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 21:11

Σκηνές αποκάλυψης: 60 αιμόφυρτα πουλιά έπεσαν από τον ουρανό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 21:11

Συνέβη και αυτό. Στην πόλη Ουάν Τρι Χιλ της Αυστραλίας, κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο, άρχισαν ξαφνικά να πέφτουν από τον ουρανό δεκάδες πουλιά, τα οποία στην συνέχεια ξεψύχησαν στο έδαφος.

Οι αρχές της πόλης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Guardian, υποψιάζονται ότι πρόκειται για υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης. Οι αυτόπτες μάρτυρες παρομοίασαν τα όσα είδαν με «σκηνή ταινίας τρόμου».

Η Σάρα Κινγκ, ιδρυτής της οργάνωσης Casper’s Bird, δήλωσε ότι ένας από τους συνεργάτες της είδε πουλιά, «να πέφτουν από τα δέντρα και από τον ουρανό».

Από τα 60 πουλιά που βρέθηκαν μόνο τα δύο είχαν πεθάνει. Τα υπόλοιπα κείτονταν στο έδαφος, αιμορραγώντας από το στόμα και τα μάτια μην μπορώντας πια να πετάξουν.

Τα πουλιά που δηλητηριάστηκαν ανήκουν στην οικογένεια κορέλλα (corella). Ένα εκ των ειδών της οικογένειας, το μικρό κορέλα θεωρείται παράσιτο στην Νότια Αυστραλία και ένα τοπικό συμβούλιο πρότεινε να θανατώσει τα πουλιά με την χρήση δηλητηριώδους αερίου.

Σύμφωνα όμως με την κυρία Κινγκ, η πλειονότητα των πτηνών που σκοτώθηκαν ήταν από ένα διαφορετικό είδος, το «long-charged corella», το οποίο είναι προστατευόμενο είδος. «Από τα 60, μόνο τα τρία ήταν μη προστατευόμενα είδη», είπε.

Επίσης ο τύπος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε προκάλεσε έναν «φρικτό και αργό θάνατο» που μπορεί να διαρκέσει και βδομάδες. «Δεν είναι στιγμιαίος θάνατος. Προκαλεί πόνο. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να λειτουργήσει. Είναι ένας φρικτός, αργός θάνατος».

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι αυτά τα πουλιά προκαλούν σημαντική ζημιά στη βλάστηση και επηρεάζουν το οικοσύστημα αρνητικά προκαλώντας αναταραχές.

Ωστόσο, διαφωνούν με την χρήση δηλητηρίου και προτείνουν άλλες μη θανατηφόρες μεθόδους για την αντιμετώπιση των corella.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...