186
Εναέρια μέσα στη φωτιά στον Βαρνάβα | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ύφεση τα μέτωπα των πυρκαγιών – Μία σύλληψη για τη φωτιά στα Στύρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2021, 10:45
Εναέρια μέσα στη φωτιά στον Βαρνάβα
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ύφεση τα μέτωπα των πυρκαγιών – Μία σύλληψη για τη φωτιά στα Στύρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2021, 10:45

Σε ύφεση είναι από νωρίς την Κυριακή οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στον Βαρνάβα Αττικής, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, αλλά και στα Στύρα της Εύβοιας.

Αν και δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, παραμένουν σε ετοιμότητα όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις πυρκαγιές πριν από το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Η κυκλοφορία στον Βαρνάβα έχει αποκατασταθεί ενώ από τη νύχτα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στον Ασπρόπυργο.

Από τις 19:00 της Παρασκευής ως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 57 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα.

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη το Σάββατο ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, στα Στύρα της Ευβοίας. Η φωτιά έκαψε σημαντική έκταση καλλιεργούμενης και δασικής περιοχής.

Πρόκειται για αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο 57χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...