282
Η στιγμή της διάσωσης του μικρού Ιβάν | Russia's Ministry for Civil Defence, Emergencies and Elimination of Consequences of Natural Disasters/Handout via REUTERS

Ρωσία: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μικρούλης Ιβάν που βρέθηκε μετά από 35 ώρες στα ερείπια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 14:15
Η στιγμή της διάσωσης του μικρού Ιβάν
|Russia's Ministry for Civil Defence, Emergencies and Elimination of Consequences of Natural Disasters/Handout via REUTERS

Ρωσία: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο μικρούλης Ιβάν που βρέθηκε μετά από 35 ώρες στα ερείπια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 14:15

Από τη μία πλευρά είναι η τραγωδία της έκρηξης στην εργατική πολυκατοικία στην πόλη  Μαγκνιτογκόρσκ στη Ρωσία που άφησε δεκάδες νεκρούς. Και από την άλλη η ελπίδα με την ανεύρεση ενός βρέφους 10 μηνών μέσα στα ερείπια.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες μέσα σε δριμύ ψύχος στα ερείπια της πολυκατοικίας μέρος της οποίας κατέρρευσε τη Δευτέρα.  Οι προσπάθειές τους καθυστερούν λόγω του κινδύνου κατάρρευσης συντριμμιών.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 19 νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Αγνωστη παραμένει η τύχη δεκάδων ανθρώπων που έμεναν στο συγκρότημα.

Η έκρηξη προκάλεσε την καταστροφή 35 διαμερισμάτων και σημαντικές ζημιές σε περισσότερα από 10 διαμερίσματα του δεκαόροφου συγκροτήματος κατοικιών, το οποίο είχε οικοδομηθεί το 1973 επί Σοβιετικής Ενωσης.

Τα αίτια της κατάρρευσης εξακολουθούν να ερευνώνται. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη οφείλεται μάλλον σε διαρροή αερίου, ωστόσο υπό διερεύνηση είναι και άλλα αίτια. Δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικά.

Αγωνία για το βρέφος

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρίνισε ότι το μωρό ηλικίας 10 μηνών που ανασύρθηκε χθες Τρίτη ζωντανό από τα ερείπια της πολυκατοικίας έπειτα από 35 ώρες σε δριμύ ψύχος είναι ο μικρός Ιβάν Φοκίν.

Η μητέρα του μωρού είναι ζωντανή και πήγε στο νοσοκομείο όπου αναγνώρισε τον γιο της.

Το αγοράκι επέζησε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, κατά τη διάρκεια της νύχτας που έμεινε στα ερείπια έπεσαν στους -27 βαθμούς Κελσίου.

«Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν κλάματα. Το μωρό σώθηκε χάρη στη κούνια του και στο γεγονός ότι ήταν τυλιγμένο σε ένα ζεστό κουβερτάκι», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής Τσέλιαμπινσκ Μπόρις Ντουμπρόφσκι.

Το μωρό διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Υποφέρει από «σοβαρά κρυοπαγήματα, ένα τραύμα στο κρανίο και πολλά κατάγματα στα πόδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...