740
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας που την περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι της οικογένειας για τις διακοπές των Χριστουγέννων | INTIMEnews

Ρόδος: Είπε όχι και την κακοποίησαν πριν την πετάξουν στα βράχια

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 14:47
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας που την περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι της οικογένειας για τις διακοπές των Χριστουγέννων
|INTIMEnews

Ρόδος: Είπε όχι και την κακοποίησαν πριν την πετάξουν στα βράχια

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 14:47

«Μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά την πετάξαμε στα βράχια».

Με τις 12 αυτές λέξεις περιγράφονται στην ομολογία ενός από τους νεαρούς κατηγορούμενους οι τελευταίες τραγικές στιγμές της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη που κηδεύθηκε την Τετάρτη στη ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο.

Στην ομολογία του ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατό της, ο 19χρονος Αλβανός, ρίχνει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον έλληνα φίλο του. Όπως λέει, ο 21 ετών Ροδίτης, γόνος γνωστής εύπορης οικογένειας του νησιού, εκνευρίστηκε από την άρνηση της νεαρής να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχύριζεται ο 19χρονος, η κοπέλα, ζαλισμένη από το χτύπημα, τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά ο φίλος του το είχε αποφασίσει (και τον έπεισε) να την πετάξουν ζωντανή στη θάλασσα.

Ποιοι είναι οι δύο κατηγορούμενοι

Πρόκειται για έναν Έλληνα 21 ετών με τα αρχικά Μ.Κ.,  κάτοικο Ρόδου και γόνο εύπορης οικογένειας του νησιού. Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης είναι ο Α.Λ, 19 ετών, αλβανικής καταγωγής, επίσης κάτοικος Ρόδου και λάτρης των πολεμικών τεχνών.

Σε βάρος ενός εκ των δύο έφθασε και νέα καταγγελία, από άλλη κοπέλα η οποία δήλωσε στο Λιμενικό ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα την είχε πλησιάσει με τον ίδιο τρόπο (όπως αυτόν με την Ελένη).

Εν αναμονή της προσαγωγής τους στον εισαγγελέα ήδη τα προφίλ τους στο Facebook έχουν γίνει στόχος  υβριστικών σχολίων και επιθέσεων.

«Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγούμενη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μου είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι», περιγράφει ο 19χρονος στην ομολογία του που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ και συνεχίζει:

«Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: ‘Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε’. Τελικά φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…».

Όπως αποκάλυψε στο Star ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της, η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια των δύο νεαρών, ενώ ο  ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε

Οι δύο κατηγορούμενοι συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για το τραγικό τέλος της φοιτήτριας. Αμφότεροι μπορεί να παραδέχονται ότι ήταν μαζί με την κοπέλα στο εξοχικό του έλληνα εμπλεκόμενου, αλληλοκατηγορούνται όμως  τόσο για το ποιος την βίασε, όσο και για ποιος την χτύπησε και τελικά την πέταξε στα βράχια.

Από την πρώτη στιγμή που «έσπασαν» κατά την ανάκριση, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Ο 19χρονος φέρεται μάλιστα να καταθέτει ότι ο ροδίτης φίλος του έπαιρνε αναβολικά χάπια για το γυμναστήριο που τον έβγαζαν εκτός εαυτού. «Οταν τα έπαιρνε, τρελαινόταν, πάθαινε κρίσεις», υποστήριξε στους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου αρνείται ωστόσο κάθε εμπλοκή του πελάτη του (που εν τω μεταξύ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη).

«Δεν έχει καμία σχέση (ο πελάτης μου) με το έγκλημα. Δεν έχει δοθεί κατάθεση. Υπάρχει ένα θέμα με το πότε διαπράχθηκε το έγκλημα και πώς διαπράχθηκε, δηλαδή υπάρχει ένα στάδιο που είναι στο σπίτι και ένα στάδιο που αφορά το ποιος πέταξε την κοπέλα στα βράχια».

Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, ήταν ο 19χρονος που  έγδυσε την νεαρή φοιτήτρια και πέταξε τα ρούχα της, ενώ όπως υποστηρίζει, δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και αντιθέτως, ο μόνος που είχε επικοινωνία προηγουμένως με το θύμα (ανταλλαγή μηνυμάτων) ήταν ο Αλβανός.

Στο Διδυμότειχο έγινε την Τετάρτη η κηδεία της άτυχης κοπέλας, με τους γονείς της, τραγικές φιγούρες, να αποχαιρετούν για τελευταία φορά την κόρη τους που πήγε να σπουδάει στη Ρόδο και γύρισε μέσα στο φέρετρο.

Η σορός της έφθασε στο πατρικό της μέσα σε ένα λευκό φέρετρο και ακολούθησε η πορεία μέχρι τον ιερό ναό, με συγγενείς και φίλους της άτυχης Ελένης να την συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία κρατώντας άσπρα λουλούδια.

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια, το γεγονός ότι η φοιτήτρια είχε κλείσει εισιτήριο για τις 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνει διακοπές στο Διδυμότειχο με την οικογένειά της, αλλά δεν πρόλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...