452
Ο Αλέξης Κούγιας κάνει δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ από όπου το πρωί της Τετάρτης ο πελάτης του, Ριχάρδος Μυλωνάς, μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου | INTIMEnews

Κούγιας: Οσοι κρατούν τον Ριχάρδο στη φυλακή διαπράττουν ποινικά αδικήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 11:51
Ο Αλέξης Κούγιας κάνει δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ από όπου το πρωί της Τετάρτης ο πελάτης του, Ριχάρδος Μυλωνάς, μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου
|INTIMEnews

Κούγιας: Οσοι κρατούν τον Ριχάρδο στη φυλακή διαπράττουν ποινικά αδικήματα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 11:51

Εντελώς παράνομη -όπως και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του- χαρακτηρίζει την κράτηση του Ριχάρδου Μυλωνά ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι ήδη διαπράττονται ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδιδασία σε βάρος του εντολέα του.

Με προσφυγή του στην ανακρίτρια -τη μόνη αρμόδια, όπως υπογραμμίζει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του- ο γνωστός ποινικολόγος απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή:

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα», τονίζει ο κ. Κούγιας και σε αυτό το πλαίσιο καλεί και τους συναδέλφους του που εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν το ίδιο δρόμο και να μην προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο, ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».