213
Ο ουκρανός Κροίσος Ρινάτ Αχμέτοφ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τους Ρώσους για την καταστροφή των εργοστασίων του | EPA/ROBERT GHEMENT

Ρινάτ Αχμέτοφ: «Θέλω 20 δισ. δολάρια αποζημίωση για το Azovstal»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 21:15
Ο ουκρανός Κροίσος Ρινάτ Αχμέτοφ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τους Ρώσους για την καταστροφή των εργοστασίων του
|EPA/ROBERT GHEMENT

Ρινάτ Αχμέτοφ: «Θέλω 20 δισ. δολάρια αποζημίωση για το Azovstal»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 21:15

«Οι απώλειές μου από την καταστροφή των εργοστασίων “Ilic” και “Azovstal” εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας κυμαίνονται από 17 έως 20 δισ. δολάρια, ωστόσο το τελικό ποσό αξίωσης θα καθοριστεί στην αγωγή που θα καταθέσω εις βάρος της Ρωσίας» – αυτά δήλωσε ο «πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας», ο Κροίσος Ρινάτ Αχμέτοφ, στο σάιτ mrpl.city στο οποίο έδωσε συνέντευξη.

Ως γνωστόν, η χαλυβουργία «Azovstal» πολιορκήθηκε από τους Ρώσους καθώς στα έγκατά της είχαν κρυφτεί οι ένοπλοι Αζοφίτες της Μαριούπολης. Από τους βομβαρδισμούς υπέστη μεγάλες καταστροφές, όπως εξάλλου και οι εγκαταστάσεις του ομοειδούς βιομηχανικού συγκροτήματος «Ilic».

Αμφότερα τα εργοστάσια ανήκουν στον Αχμέτοφ, ο οποίος κατέχει τον μεγαλύτερο όμιλο χαλυβουργίας στη Ουκρανία, όπου υπάγονται και τα δύο προαναφερθέντα εργοστάσια, ονόματι «Metinvest». Επίσης, ο Αχμέτοφ παραμένει ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ.

Τα διεθνή Μέσα μετέδωσαν ότι από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στα ανατολικά της Ουκρανίας, το 2014, ο Αχμέτοφ είδε την αυτοκρατορία του να συντρίβεται εξαιτίας των μαχών που διήρκεσαν μία οκταετία. Διότι οι ρωσόφωνοι κήρυξαν την ανεξαρτησία τους σε εδάφη συμφερόντων Αχμέτοφ.

Μετά την 24η Φεβρουαρίου, δε, η «Metinvest» έσπευσε να ανακοινώσει στους προμηθευτές και στους πελάτες της ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τα συμβόλαιά της.

Στο «πολιτικό» σκέλος της παραπάνω συνέντευξής του ο Αχμέτοφ δήλωσε ότι «πιστεύει στη χώρα του και στη νίκη της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...