188
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο | Intime

Πυρκαγιά στη Κορινθία: Εικόνα ύφεσης, συνεχίζεται η κατάσβεση για τρίτη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 10:31
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο
|Intime

Πυρκαγιά στη Κορινθία: Εικόνα ύφεσης, συνεχίζεται η κατάσβεση για τρίτη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 10:31

Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά στη Κορινθία, ενώ υπάρχουν «διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, για τρίτο 24ωρο, στα Γεράνεια Ορη.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής προς το ΑΠΕ είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο Κυριακή πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος». Από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα δύο κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...