239
Το Number One Observatory Circle στην Ουάσινγκτον, πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο | The White House

Πού θα μένει η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 14:36
Το Number One Observatory Circle στην Ουάσινγκτον, πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο
|The White House

Πού θα μένει η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 14:36

Μπορεί ο Λευκός Οίκος να είναι η πιο διάσημη πολιτική κατοικία στον κόσμο καθώς φιλοξενεί τους προέδρους των ΗΠΑ για όσο διάστημα εκτίουν τη θητεία τους, ωστόσο υπάρχει και η αντίστοιχη οικία για τον εκάστοτε αντιπρόεδρο της χώρας.

Το Number One Observatory Circle είναι λοιπόν η μόνιμη βάση όπου διαμένουν οι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ -μια όχι τόσο γνωστή οικία, αλλά πάντως σίγουρα γνωστή και οικεία στον επόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διέμεινε εκεί για οκτώ χρόνια, κατά την θητεία του ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ 2009-2016.

Η οικία αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο και ανήκει στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και, λόγω μικρότερου μεγέθους και λιγότερων δωματίων, δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό, όπως ο Λευκός Οίκος.

Η λευκή οικία αποικιοκρατικού στυλ του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό 1 του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό αρχικά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού.

Ωστόσο, η οικία ήταν τόσο όμορφη, ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ως οικία του Αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974 και ο πρώτος που την χρησιμοποίησε ήταν ο αντιπρόεδρος Νέλσον Ροκφέλερ, ο οποίος ορκίστηκε μαζί με τον Τζέραλντ Φορντ μετά την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον λόγω του σκανδάλου Γουότεργκέιτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...