241
Ο Αντάμοβιτς, λίγο πριν δεχτεί την επίθεση | Agencja Gazeta/Bartosz Banka via REUTERS

Πολωνία: Πέθανε ο δήμαρχος του Γκντανσκ που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/01/2019, 15:50
Ο Αντάμοβιτς, λίγο πριν δεχτεί την επίθεση
|Agencja Gazeta/Bartosz Banka via REUTERS

Πολωνία: Πέθανε ο δήμαρχος του Γκντανσκ που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/01/2019, 15:50

Κατέληξε στο νοσοκομείο ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντανσκ στην Πολωνία, μετά την επίθεση που δέχτηκε αργά την Κυριακή από άνδρα ο οποίος τον χτύπησε με μαχαίρι στη κοιλιά.

Ο 53χρονος Αντάμοβιτς, δήμαρχος της πόλης από το 1998, δέχθηκε την επίθεση παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς βρισκόταν στο βήμα κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Στον δήμαρχο έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση. Όπως αναφέρει το BBC ο δήμαρχος χρειάστηκε 41 μονάδες αίματος.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών του Γκντάνσκ που έσπευσαν στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα για τον επί 20ετία δήμαρχό τους.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ 27 ετών με ποινικό μητρώο. Ο άνδρας είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγο καιρό.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο YouTube, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο.

Ο άνδρας είπε στο πλήθος ότι μπήκε στην φυλακή από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών παρά το ότι ήταν αθώος και ότι βασανίστηκε. «Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Πολωνικά μέσα μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο δράστης κατάφερε να φτάσει στη σκηνή με μια διαπίστευση εργαζόμενου σε μέσο ενημέρωσης, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...