481
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος απαντά -επί προσωπικού- στον Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο – μην μπερδεύετε τον φάντη με το ρετσινόλαδο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 15:48
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος απαντά -επί προσωπικού- στον Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο – μην μπερδεύετε τον φάντη με το ρετσινόλαδο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 15:48

«Βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, διότι εσείς με φέρατε, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο  Παναγιώτης Πικραμμένος, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών της κυβερνητικής πτέρυγας, σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίπτωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για να επιχειρηματολογήσει κατά της προβλεπόμενης από το διυπουργικό νομοσχέδιο αποπομπής της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση έφερε τροπολογία που να ορίζει το ασυμβίβαστο στην εν λόγω επιτροπή για πρόσωπα που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις (η κυρία Θάνου είχε εργαστεί στο νομικό γραφείο του Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα). Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη, θύμισε ότι ο κ. Πικραμμένος είχε εργαστεί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Τότε δεν θα έπρεπε και αυτός να γίνει πρόεδρος του ΣτΕ» είπε.

Απαντώντας ο κ. Πικραμμένος ο οποίος όντως αναδείχθηκε πρόεδρος του ΣτΕ, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη θητεία του στο γραφείο του αείμνηστου Μητσοτάκη, συνέστησε στον κ. Τσίπρα «να μη συγκρίνει τον φάντη με το ρετσινόλαδο».

«Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Εγώ, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1991, μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ. Εγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, δηλαδή περίπου μετά από 19 χρόνια. Και αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε τι να κάνουμε;».

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κυρία Θάνου.

«Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο κ. Πικραμμένος και συνέχισε: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...