492
Ο Πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για το άσυλο | Nick Paleologos / SOOC

Μητσοτάκης για άσυλο: «Δεν θέλουμε αστυνόμους, αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 14:34
Ο Πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για το άσυλο
|Nick Paleologos / SOOC

Μητσοτάκης για άσυλο: «Δεν θέλουμε αστυνόμους, αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 14:34

Στη σημερινή κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις αλλαγές που θα φέρει η κατάργηση του ασύλου αναφέρθηκε εκτενών ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για πανεπιστήμια που ανοίγουν και «δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα».

Τόνισε ότι «δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση».

Κατά την παρέμβασή του έφερε το παράδειγμα ενός φοιτητή που, όπως είπε, θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότωφ στα υπόγεια.

Μπορεί να πάρει πτυχίο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα. Αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό.

«Οσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας»

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την «ανοχή στην παραβατικότητα» που δείχνει.

«Επί δικών σας ημερών παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο»

Σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που «δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών. Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων». Tόνισε ότι «δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια, αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή», λέγοντας ότι όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Η σύγκριση θα είναι συντριπτική, πρόσθεσε, γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς, είπε.

Η διάταξη που φέρνει το νομοσχέδιο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, προστατεύει τη γνώση -καθώς διάφορες μικροομάδες διαλύουν μαθήματα- την έρευνα -αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες»- τον πολιτισμό -γιατί πολλά κτίρια μνημεία- και τους πολίτες -γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

«Θέλουμε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας. Να μένουν όλη μέρα ανοιχτά στον κάθε νέο -για μαθήματα, για συζητήσεις και συναυλίες. Να είναι δεξαμενές φρεσκάδας στη σκέψη ολόκληρης της χώρας.  Δίχως τον φόβο των επεισοδίων, του μίσους και των καταστροφών. Να γίνουν ένας τόπος συνάντησης νέων ρευμάτων και καινοτομίας.  Όπως συμβαίνει, δηλαδή, παντού στον κόσμο!» τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...